Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ «ΦΟΥΣΚΩΤΟ Free on the Νet» ΕΙΝΑΙ «ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ»!

-Πατήστε ΕΔΩ για να επισκεφθείτε το 1ο τεύχος του ΦΟΥΣΚΩΤΟ Free on the net!

-Η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού ΦΟΥΣΚΩΤΟ μπορεί να διαβαστεί (και να εκτυπωθεί) εντελώς δωρεάν!

Οι χιλιάδες επισκέπτες, θα διαβάσουν παλαιότερα άρθρα του περιοδικού, και θα το αναζητήσουν στα περίπτερα. Έτσι, θα αυξηθούν οι αγοραστές, ενώ ταυτόχρονα θα διαφημίζονται οι επιχειρήσεις-πελάτες μας σε ένα ευρύ κοινό.

Οι τιμές των διαφημίσεων στο ηλεκτρονικό περιοδικό ΦΟΥΣΚΩΤΟ Free on the net ειναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ! Παρακαλούμε, επικοινωνήστε μαζί μας στο e-mail:papandre@otenet.gr ή στο τηλ. 210 6856448 (κ. Δ. Παπανδρέου) για αναλυτική ενημέρωση.


ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!


(Πατήστε εδώ για να διαβάσετε, να κατεβάσετε ή να εκτυπώσετε το τεύχος)

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΑΠΟ ΤΗΝ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 28-4-2011


  Σε μία από τις σπάνιες διαφοροποιήσεις της από την σκληρή κυβερνητική-νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική που τόσο συχνά επικροτεί, η εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Πέμπτης 28-4-2011, στο σχόλιο της πρώτης σελίδας του Κώστα Ιορδανίδη, τοποθετείται με τη γλώσσα της αλήθειας, και όχι μ’ αυτήν των μεγάλων συμφερόντων (Ελληνικών και ξένων). Αναδημοσιεύουμε το άρθρο, ευελπιστώντας ότι ο ανερμάτιστος εφιάλτης που ζούμε ως Έλληνες πολίτες τους τελευταίους 16 μήνες, θα λάβει σύντομα τέλος.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΤΟ 12ο RIBTEST-RIBWEEKEND 2011, ΜΕΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ


  Αφού ευχαριστήσουμε τους ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ φίλους που με τηλεφωνήματα και με e-mail εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το 12ο RIBTEST-RIBWEEKEND που είχαμε αναγγείλλει με πιθανή ημερομηνία Μαΐου, ανακοινώνουμε ότι το 12ο RIBTEST-RIBWEEKEND ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί αυτή την άνοιξη, λόγω της απόλυτης αδυναμίας του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους του κλάδου των φουσκωτών να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση, έστω και χωρίς κόστος. Θέλοντας να ελπίζουμε ότι η καταστροφή της μικρής-μεσαίας επιχειρηματικότητας που συστηματικά (και μάλλον βάσει σχεδίου της Ε.Ε.) εφαρμόζεται από την παρούσα Κυβέρνηση σύντομα θα διακοπεί, πριν πάψει να υπάρχει Ελλάδα (και μεταβληθεί σε πολυεθνικό μαγαζί), δεν ματαιώνουμε το 12ο RIBTEST-RIBWEEKEND, αλλά το αναβάλλουμε-μεταθέτουμε για το φθινόπωρο. Ίσως τότε να είναι πιό απαραίτητη μιά τέτοια εκδήλωση, χωρίς κόστος εννοείται, μιά και πολύ δύσκολα θα μπορέσουν οι βάναυσα πληγείσες επιχειρήσεις του κλάδου να συμμετάσχουν σε πανάκριβες και πολυτελείς εκθεσιακές διοργανώσεις.
  Σε μιά τόσο αρνητική συγκυρία, όπου ουσιαστικά οι επιχειρήσεις μικρών σκαφών αναψυχής είτε υπολειτουργούν είτε βρίσκονται σε πλήρη αργία εδώ και ένα χρόνο (το ίδιο βεβαίως συμβαίνει και με το «ΦΟΥΣΚΩΤΟ» που κυκλοφορεί με ζημιά κάθε δύο μήνες), είναι πιθανό να μην υπάρχει ούτε η οικονομική δυνατότητα για τα καύσιμα των δοκιμών (δυστυχώς!). Εκτός αυτού, οι Δήμοι στους οποίους απευθυνθήκαμε για την εκδήλωση, βρίσκονται υπό πλήρη διάλυση λόγω των συνενώσεων του Καλλικράτη και όχι μόνο δεν έχουν κονδύλια προβολής (που ούτως ή άλλως ΔΕΝ ζητήσαμε) αλλά, τουλάχιστον στις τρεις «υποψήφιες» περιοχές που εξετάσαμε για το 12ο RIBTEST-RIBWEEKEND, δεν είχαν ακόμα κατανεμηθεί οι αρμοδιότητες στα «μικτά» δημοτικά συμβούλια, οπότε δεν υπήρχε κανείς που θα μπορούσε να μας δώσει μιά θετική απάντηση για την παραχώρηση των παραθαλάσσιων περιοχών που ζητούσαμε.
  Το RIBTESΤ, και από φέτος (και) RIBWEEKEND, είναι μιά εκδήλωση-θεσμός, που πρέπει να διατηρήσουμε αλλά και να προστατεύσουμε. Ας ελπίσουμε λοιπόν (και ας ευχηθούμε για το κοινό καλό) ότι το προσεχές φθινόπωρο θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε μιά αξιοπρεπή εκδήλωση, γιατί αν αυτό δεν γίνει θα σημαίνει ότι το πρόβλημα του κλάδου (που ήδη είναι δραματικό) θα έχει πάψει πλέον να αναζητά ίαση, αφού θα έχει επέλθει ο θάνατος. Και όπως καταλαβαίνετε, μπροστά σε μιά τέτοια δυσοίωνη προοπτική, η διοργάνωση μιάς εκδήλωσης παύει να έχει την οποιαδήποτε σημασία...

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΦΟΥΣΚΩΤΟ» ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ


Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ


  Αγαπητοί φίλοι και Συνεργάτες,

  Αναρωτιέμαι, τι θα είχε συμβεί άραγε εάν μετά τα μαρτύρια, την Σταύρωση και την Ταφή Του, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός ΔΕΝ είχε αναστηθεί! Θα είχε καταγραφεί το γεγονός απλώς σαν μία ακόμα εκτέλεση ανάμεσα στις πολλές που έγιναν στη διάρκεια της Ρωμαϊκής κατοχής στην Ιουδαία; Θα είχε υπάρξει συνέχεια στην ανάμνηση ενός ανθρώπου που, σύμφωνα με τους μαθητές Του, έκανε θαύματα πριν πεθάνει; Θα είχε υπάρξει ο Χριστιανισμός σαν θρησκεία; Ή μήπως όλα θα είχαν ξεχαστεί και ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Γης θα περίμενε ακόμα τον Μεσσία;
  Ο κατασκευαστικός και εμπορικός κλάδος των φουσκωτών σκαφών (και των μικρών σκαφών αναψυχής γενικότερα), μετά από μία καλή –αν και μέτρια για τον πληθυσμό, τον ήλιο και τη θάλασσα της χώρας μας- πορεία μεταξύ 2003-2008, υφίσταται πραγματικά μαρτύρια ολοένα αυξανόμενης έντασης, που κορυφώθηκαν με την σταύρωση του κλάδου σήμερα, την Άνοιξη του 2011. Ο κλάδος ψυχορραγεί και δυστυχώς, για πολλές μικρές επιχειρήσεις (ακόμα και ατομικές), η κατάσταση είναι ΜΗ αναστρέψιμη, λόγω των συσσωρευμένων υποχρεώσεων της προηγούμενης διετίας (ενοίκια, εισφορές, φόροι, προμηθευτές κτλ.). Έτσι, λόγω και των ημερών, η παραβολή αυτής της επιστολής γίνεται σαφής, ακριβής και δραματική: Τι θα γίνει αν μετά την σταύρωση και τον βέβαιο θάνατο του κλάδου κατασκευής και εμπορίας μικρών σκαφών αναψυχής (που θα επέλθει για τις περισσότερες επιχειρήσεις εφ’ όσον έχουν μηδενικές πωλήσεις  αυτή τη σαιζόν), ΔΕΝ ακολουθήσει η «ανάσταση»;;; Θα σταματήσουν μήπως να πωλούνται και να υπάρχουν σκάφη στην Ελλάδα; Φυσικά και όχι! Τότε;
  Το απροκάλυπτο σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (και των Ελλήνων υπαλλήλων της) για την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, προβλέπει «άλλη θρησκεία» όσον αφορά αμοιβές, μισθούς και μικρές επιχειρήσεις. Η «εσωτερική υποτίμηση» σημαίνει ότι το μέσο μηνιάτικο (θα) πρέπει να πέσει στα τρία-τέσσερα κατοστάρικα, και ότι οι μικρές επιχειρήσεις πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ όχι απλώς να κλείσουν, αλλά να είναι και καταχρεωμένες όταν αυτό συμβεί, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες τους και το προσωπικό τους να έχει τεράστιες και άμεσες ανάγκες. Μ’ αυτόν τον τρόπο οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις (Ελληνικές ή πολυεθνικές, δεν έχει σημασία) θα εξασφαλίσουν πρόθυμο και φτηνό εργατικό, υπαλληλικό και διοικητικό προσωπικό, εκμεταλλευόμενες την εμπειρία των απελπισμένων –και πτωχευμένων- μικρών επιχειρηματιών. Όταν το σχέδιο αυτό ολοκληρωθεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση με την «τρόϊκα» και τους Ελληνες υπαλλήλους της (φυσικά εδώ και ένα χρόνο δεν μπορούμε να μιλάμε για «Ελληνική κυβέρνηση») θα μπορούν να ελέγξουν απόλυτα την φοροδιαφυγή, την οποία και θεωρούν σαν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας, μαζί βεβαίως με την «έλλειψη ανταγωνιστικότητας» (δηλαδή, την ανάγκη καθιέρωσης μισθών πείνας).
  Η σταύρωση του κλάδου έχει συντελεστεί. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε στην Ελληνική αγορά της θάλασσας «αρχή σαιζόν» τόσο νεκρή όσο η φετεινή. Ακόμα και αν γίνονται κάποιες πωλήσεις σκαφών, αυτές κρατιούνται... μυστικές, γιατί οι αγοραστές «ντρέπονται» να πουν ότι αγόρασαν σκάφος εν μέσω κρίσης αλλά και οι κατασκευαστές έμποροι δεν θέλουν να μαθευτεί ότι διέθεσαν κάποιο σκάφος για να μην... πλακώσουν οι πιστωτές και δεν θα ξέρουν σε ποιόν να πρωτοδώσουν! Εν πάση περιπτώσει, εάν υπήρχε ποτέ ανάγκη Θείας παρέμβασης, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή! Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι ο Κύριος θα κάνει το θαύμα του και μαζί με την ανάστασή Του θα αναστηθεί και ο κλάδος μας που πνέει τα λοίσθια.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ, ΚΑΙ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ,
ΤΟΣΟ ΕΜΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ –ΙΔΙΩΣ- ΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΑ!

Δημήτρης Παπανδρέου

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Η «ΚΑΘΙΖΗΣΗ» ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ, ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ! ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ, ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ FREE ON THE NET

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας οι δεκάδες χιλιάδες φίλοι της θάλασσας και των φουσκωτών, θα έχουν την δυνατότητα να διαβάζουν ελεύθερα και εντελώς δωρεάν στο Internet, το «ηλεκτρονικό» ΦΟΥΣΚΩΤΟ-Free on the net.
  Πρόκειται για ένα πραγματικό περιοδικό (δηλαδή, όχι blog, site ή portal), με εξώφυλλο, περιεχόμενα και σελιδοποιημένα άρθρα, το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους φίλους της θάλασσας να έρχονται σε επαφή με την ύλη, τον τρόπο γραφής, την θεωρία και το επίπεδο/ποιότητα του περιοδικού «ΦΟΥΣΚΩΤΟ», ώστε εάν όλα αυτά τους ικανοποιούν, να αναζητούν και να αγοράζουν την έντυπη έκδοση με την ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΥΛΗ στα περίπτερα.
  Το «ΦΟΥΣΚΩΤΟ Free on the net” θα αναδημοσιεύει σημαντικά άρθρα του περιοδικού, τα τρέχοντα νέα και φυσικά διαφημίσεις σε ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ. Μ’ αυτόν τον τρόπο, πιστεύουμε ότι αυξάνουμε την προβολή του περιοδικού και των διαφημιζομένων του, κερδίζοντας νέους αναγνώστες ΚΑΙ αγοραστές για το μηνιαίο περιοδικό μας, που βεβαίως θα κυκλοφορεί κανονικά στα περίπτερα.
  Για να διαβάσει κάποιος το ΦΟΥΣΚΩΤΟ Free on the net, δεν χρειάζεται ούτε «εγγραφή», ούτε στοιχεία, ούτε συνδρομή, ούτε τίποτα! Με ένα «κλικ» στο www.fouskoto-mag.blogspot.com, είναι στη διάθεσή του επιλεγμένα άρθρα του περιοδικού «ΦΟΥΣΚΩΤΟ», που θα τον κάνουν να το αναζητήσει στα περίπτερα!
  Ευχαριστούμε λοιπόν τους αναγνώστες-αγοραστές, και καλοδεχόμαστε τους «free» ηλεκτρονικούς επισκέπτες στην οικογένεια του περιοδικού που επί 16 χρόνια κρατάει ψηλά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΗΜΑΙΑ, την σημαία των φουσκωτών!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!


*  Το επόμενο τεύχος (Νο 82) θα κυκλοφορήσει στις αρχές Μαΐου ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ  ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΤΑΞΙΔΕΥΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ" ΠΗΓΑΔΙΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ 25-26-27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011


Η συγκέντρωση όλων των σκαφών που συμμετείχαν στο αυτό ταξίδι έγινε στην Κάμειρο Σκάλα, από όπου και αναχωρήσαμε στις 9:00 της Παρασκευής 25 Μαρτίου.
Άφιξη περίπου στις 13:00  στα Πηγάδια Καρπάθου τον ο 2ο σταθμό του προγράμματος ¨Ταξιδεύω & Προσφέρω¨ που προσφέρει δωρεάν Ιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά της Δωδεκανήσου το οποίο ξεκίνησε από την Χάλκη.
Εκεί στον προβλήτα μας περίμεναν οι φιλόξενες τοπικές αρχές να μας καλωσορίσουν με σύντομο χαιρετισμό από τον Δήμαρχο κ. Χανιώτη Μιχάλη.
Σάββατο πρωί, άρχισαν οι εξετάσεις στα παιδιά του νησιού, στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου στα Πηγάδια.
Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια στους Ιατρούς που μετείχαν σε αυτό το ταξίδι προσφοράς, αφού αφιλοκερδώς, για περισσότερες από 10 ώρες έκαναν πάνω από 400 εξετάσεις σε παιδιά και ηλικιωμένους της Καρπάθου.
H επιστημονική ομάδα που προσέφερε τις υπηρεσίες στην Κάρπαθο, ήταν οι κ. Παρίσσης Δημήτρης οδοντοστοματολόγος, ο κ. Καραγιάννης Ανδρέας  ορθοπεδικός, η κ. Ζωάννου Άννα δερματολόγος, η. κ. Καννή Άννα Μαρία καθηγήτρια φυσικής αγωγής & διορθωτικής γυμναστικής.
Ήταν πολύ μεγάλη η προσέλευση του κόσμου και ήδη εκτιμάται η δυνατότητα να επιστρέψουμε σύντομα στο νησί, ώστε να προσφέρουμε ανάλογα και σε αυτούς που λόγω του όγκου των εξεταζόμενων, δεν κατάφεραν να εξυπηρετηθούν.
Ο χορηγός της εκδήλωσης κ. Χαρίτος Σταμάτης προσέφερε στο Κέντρο Υγείας Πηγαδιών, κατόπιν σχετικού αιτήματος, ένα σπειρόμετρο, μία συσκευή αξιολόγησης της αναπνευστικής λειτουργίας.
Στην Κάρπαθο βρέθηκε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος στο περιθώριο των δραστηριοτήτων του, ζήτησε να συναντηθεί με την ομάδα του Ρ.Ο.ΤΑ. και τους γιατρούς που στελέχωσαν την πρωτοβουλία της εθελοντικής δράσης “Ταξιδεύω και Προσφέρω” και συγχάρηκε προσωπικά τον Πρόεδρο κ. Θεουλάκη, ευχόμενος η προσφορά και ο αλτρουισμός που αναδεικνύεται μέσα από τέτοιες δράσεις να βρει μιμητές και σε άλλους τομείς της Ελληνικής κοινωνίας.                                                                                                              
Η άφιξη στην Ρόδο, αργά το βράδυ της Κυριακής, μετά από στάση στο υπέροχο Τρίστομο!
Το 2ο ταξίδι για το πρόγραμμα ¨Ταξιδεύω & Προσφέρω¨ ήταν απόλυτα επιτυχημένο και όλοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Ευχαριστούμε πολύ για την απίστευτη φιλοξενία, όλους τους παλιούς αλλά & νέους φίλους που αποκτήσαμε σε αυτό το ταξίδι!
Ευχαριστούμε πολύ επίσης το τηλεοπτικό κανάλι της Δωδεκανήσου TV4 που μας συνόδεψε και σε αυτό το ταξίδι.
Ευχαριστούμε πολύ όλα τα μέλη και τους Ιατρούς που ταξίδεψαν για να προσφέρουν και στην Κάρπαθο, όπως επίσης και του χορηγούς που στηρίζουν το πρόγραμμα.

Χορηγοί μας:
Χαρίτος ορθοπεδικά
Χ-plore ενοικιάσεις φουσκωτών Σκαφών
Γεροντής ανοξείδωτα – Ναυτιλιακά
Σταυρής Ψύξη – Θέρμανση
Μεταφορική Ιωαννίδης
Μπουρνής Κατασκευαστική
Water Park Faliraki