Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

7η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΣΑΜΟΣ


Άρχισε η 7η πανελλήνια συγκέντρωση Φουσκωτών Σκαφών, στο Καρλόβασι της Σάμου, με διοργανωτή σύλλογο τον Ναυταθλητικό Όμιλο Καρλοβάσου (ΝΑ.Ο.Κ) και συνδιοργανωτή τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Νεολαίας και Άθλησης Σάμου (ΔΟΠΟΝΑΣ).
Ήδη αρκετά σκάφη έχουν αρχίσει να καταφτάνουν στην Σάμο με τα πληρώματά τους, προκειμένου να λάβουν μέρος στην συνάντηση που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Το τριήμερο 29-30/06 & 01/07, από όλη την Ελλάδα, θα έρθουν μέχρι την Σάμο αρκετές εκατοντάδες ταξιδιώτες με τα σκάφη τους ή χωρίς, για να γνωρίσουν τις ομορφιές της Σάμου και την Φιλοξενία μας.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει στον όρμο Μαραθοκάμπου, την Παρασκευή το βράδυ και στην συνέχεια την σκυτάλη θα την πάρει το Καρλόβασι, διοργανώνοντας πάρτυ, events και εκδηλώσεις όλο το Σαββατοκύριακο.

Σας περιμένουμε όλους σε ένα μοναδικό τριήμερο!!!!!!

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 7ης Πανελλήνια Συνάντησης είναι:

Παρασκευή 29/06/2012
19:30μμ & 21:00μμ
Αναχώρηση λεωφορείων από τα γραφεία του ΝΑΟΚ (λιμάνι Καρλοβάσου) προς Όρμο Μαραθοκάμπου.
21:00μμ
Ελληνική Βραδιά, με ζωντανή μουσική και Σαμιώτικο κρασί.

Σάββατο 30/06/2012
10:00πμ
Προαιρετική δια θαλάσσης εκδρομή στην παραλία Σεϊτάνι και
Επίσκεψη και ξενάγηση στο παραδοσιακό ναυπηγείο στον Αγ. Ισίδωρο.
12:00μμ
Beach Party στην παραλία δίπλα στο λιμάνι (beach front)
Παράλληλες εκδηλώσεις - events στον χώρο του beach party από συλλόγους και φορείς του Καρλοβάσου
18:00μμ
Συγκέντρωση όλων των φουσκωτών έξω από το λιμάνι
Πανηγυρική είσοδος των σκαφών στο Λιμάνι Καρλοβάσου στις 19.30μμ
21:00μμ
Θα αρχίσει η επίσημη μεγάλη εκδήλωση της 7ης Πανελλήνιας Συνάντησης Φουσκωτών Σκαφών στο λιμάνι. Παρόντες θα είναι οι Αρχές, οι πρόεδροι / εκπρόσωποι των Ομίλων.
Απονομές Τιμητικών Πλακετών σε όλους του Ομίλους και την Ελληνική Ομοσπονδία Φουσκωτών Σκαφών (Ε.ΟΜΟ.Φ.Σ.)
Παρουσία χορευτικών συγκροτημάτων με χορούς από την Σάμο, αλλά και από όλη την Ελλάδα - Νησιώτικη βραδιά στον χώρο του λιμανιού με ζωντανή μουσική.

Κυριακή 01/07/2012
11:00πμ
Αγώνας Επίδειξης με αγωνιστικά/τουριστικά σκάφη & jet ski
Άσκηση διάσωσης και περισυλλογής ναυαγών, στον θαλάσσιο χώρο του Λιμανιού, από φουσκωτά σκάφη σε συνεργασία με το Λιμενικό
13:00πμ
Beach Party στην παραλία του beach front Με DJ Sets & Latin Dance Show

Για όσους θελήσουν να μείνουν περισσότερες ημέρες για διακοπές στον τόπο μας, τα μέλη του Ομίλου θα είναι διαθέσιμα για πληροφορίες, εκδρομές, event, κτλ.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ Νο 141. ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΕΟ "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΕΣΩ FACEBOOK!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ!!!

  Κυκλοφορεί σε όλα τα περίπτερα Αθήνας-Πειραιά (και από την μεθεπόμενη εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα), το νέο τεύχος του περιοδικού "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" Νο 141. Ζητήστε το, αγοράστε το, διαδώστε το μέσω Facebook και απολαύστε το, μιά και περιέχει "χαρούμενα" άρθρα για τη θάλασσα, το καλοκαίρι και τα σκάφη μας, δηλαδή ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε αυτή την εποχή!

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

MOTONAUTICA HELLAS: ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

H Motonautica Hellas, αποκλειστική αντιπρόσωπος των Ιταλικών RIB Motonautica Vesuviana, ανακοινώνει στους φίλους της ότι η έδρα της επιχείρησης μετεφέρθη σε νέα γραφεία στην οδό Διαπούλη 32, 141 23 Λυκόβρυση, τηλ.: 210 2852222. Ίδια παραμένουν το e-mail και το site εταιρείας που είναι τα info@motonautica.gr, και www.motonautica.gr.

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΕΚΛΟΓΕΣ 2012: ΜΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

   Η 21η Ιουνίου είναι ούτως ή άλλως μία σημαντική μέρα για όλους εμάς τους φίλους του καλοκαιριού και της θάλασσας. Είναι μια σημαντική ημερομηνία, γιατί πρόκειται για την μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα (και την μικρότερη νύχτα) του χρόνου! Και όσο κι αν υπάρχει και μία "θλίψη" γιατί αμέσως μετά η ημέρα αρχίζει να μικραίνει, κάτι που αναπόφευκτα θα μας οδηγήσει στον χειμώνα που άμα έχει συννεφιά νυχτώνει από τις 4 το απόγευμα, τουλάχιστον έχουμε μπροστά μας 2 μήνες και 10 ημέρες καλοκαιριού  και μπορούμε να χαρούμε τη θάλασσα μέχρι εξαντλήσεως. Ή μήπως ΔΕΝ μπορούμε;
   Η 21η Ιουνίου του 2012 είναι σημαντική και για ένα ακόμα λόγο: Γιατί είναι πιθανόν μέχρι τότε (δηλαδή σε τρείς ημέρες) να έχουμε κυβέρνηση, που εάν καταφέρει να κάνει πράξη τα όσα υποσχέθηκε σ' αυτούς που την ψήφισαν, είναι πιθανόν να κάνει και όλους εμάς, όλους τους Έλληνες πολίτες που έχουν δικαίωμα στην πρόοδο, στην εργασία και στην αναψυχή, να μπορέσουμε ξανά να πάμε και να χαρούμε τη θάλασσα, αν όχι φέτος, τότε του χρόνου. 
   Όπως θα θυμάστε (εκτός εάν έχετε κάνει προσπάθεια διαγραφής μνήμης), ένα από τα πρώτα μελήματα του υπουργείου οικονομικών στις αρχές του 2010, ήταν να εξαπολύσει εκστρατεία κατά των "φοροφυγάδων που είχαν σκάφη αναψυχής" (χωρίς να ξεκαθαρίζει αν επρόκειτο για βαρκάκια ή για θαλαμηγούς του μισού δισ.), και να θεσπίσει φόρο πολυτελείας 10% στα μικρά σκάφη, καθώς και αβάσταχτη φορολογία σε συνδυασμό με υπέρογκα τεκμήρια, που ουσιαστικά έκαναν απαγορευτική την "κατοχή και χρήση" (σε σημείο που αν επρόκειτο για ναρκωτικά, θα είχες λιγότερες ποινές απ' ότι αν σε συνελάμβαναν με σκάφος στην κατοχή σου!). Τότε, και βέβαια μέχρι σήμερα, στην αναγκαστικά πιό αραιή κυκλοφορία του περιοδικού, έγραφα ότι οι σοσιαλιστές φωστήρες είχαν στοχοποιήσει και "βγάλει στη σέντρα" τα σκάφη αναψυχής, μιά και θεωρούσαν αυτή την πρακτική σαν "άλλοθι" για να καταληστέψουν τις φτωχοσυντάξεις των γερόντων, τα επιδόματα των ανέργων και τους μισθούς ντροπής των νέων. Ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ, έστελνε κάτι απελπισμένες επιστολές προς τα αρμόδια υπουργεία, με υπολογισμούς για τα ποσά που έχανε το Δημόσιο από Φ.Π.Α. λόγω της μείωσης των πωλήσεων σκαφών. Εγώ έγραφα με τη σειρά μου, ότι τα σκάφη αναψυχής είχαν ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ βάσει του σχεδίου της "εσωτερικής υποτίμησης", κι ότι δεν υπήρχε περίπτωση σε μιά τσακισμένη οικονομία όπου ενσυνείδητα επλήγησαν από την συγκεκριμένη κυβερνητική "συμμορία" κολοσσιαίοι κλάδοι της οικονομίας όπως η οικοδομή και το Ι.Χ. αυτοκίνητο, δεν υπήρχε λοιπόν καμμία περίπτωση όχι να "ευνοηθεί" αλλά ούτε καν να συνεχίσει να υπάρχει "κλάδος σκαφών αναψυχής". Έπρεπε να διαλυθεί, πάντα βάσει σχεδίου. Και διαλύθηκε!  (Το ότι μαζί του, και παραλλήλως, διελύθη η Ελλάδα, διελύθη η κυβέρνηση, διελύθη και το κυβερνητικό κόμμα, ουδόλως αλλάζει την πραγματικότητα: Όντως δεν υπάρχει πιά κλάδος σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα, και οι αποφάσεις της επόμενης κυβέρνησης θα είναι καθοριστικές για το εάν θα υπάρξει ξανά τα επόμενα χρόνια).
   Όμως, καλοκαίρι είναι, χιλιάδες μικρά σκάφη υπάρχουν σε σπίτια, αυλές και πάρκινγκ (και βέβαια στις μαρίνες και τα λιμάνια όλης της χώρας) και κάπως θα κινηθούν για βόλτες και διακοπές, "ζωντανεύοντας", έστω πρόσκαιρα, τουλάχιστον τον κλάδο υπηρεσιών θάλασσας. Σωστή είναι αυτή η υπόθεση, μόνο που θα πρέπει πρώτα να την δούμε να συμβαίνει, γιατί μέχρι στιγμής η κίνηση είναι απογοητευτική, και υπάρχουν αρκετά πάρκινγκ σκαφών στα οποία το 80% των πελατών οφείλει φύλακτρα ενός και δύο ετών. Ταυτόχρονα, η εμπορική κίνηση συνεχίζει να είναι μηδενική, με ελάχιστες πωλήσεις κινητήρων, απόλυτο πάγωμα κατασκευαστικού και εισαγωγικού κλάδου, και υποτονική κίνηση σε ναυτιλιακά και αναλώσιμα. Μεγάλος αριθμός σκαφών έχει κατατεθειμένες άδεις πλόων, και μιά βόλτα στα πιό μεγάλα πάρκινγκ της Αττικής (και όχι μόνο) θα δείξει ότι τα περισσότερα φουσκωτά βρίσκονται εκεί, "παρατημένα" κάτω από τις τέντες τους, από το περασμένο καλοκαίρι.
  Άρα, και παρ' ότι αυτό είναι αυτονόητο υποχρεώνομαι να το πω γιατί πολλοί κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν, το πρόβλημα είναι η άθλια οικονομική κατάσταση της χώρας, της οποίας η βελτίωση –ή πιό σωστά η σταθεροποίηση– εξαρτάται απόλυτα από τα πολιτικά κόμματα, τις πολιτικές τους, τις κυβερνήσεις και την θέληση/ικανότητα/πυγμή τους στο να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές.
  Παρ' ότι απεχθάνομαι τον δογματισμό (χαρακτηριστικό των άκρων, τα οποία επίσης πιστεύω ότι δεν προσφέρουν) διαπιστώνω ότι έχω μία σχεδόν δογματική εμμονή, όχι ως προς τα αίτια της κρίσης (για τα οποία όλοι συμφωνούν ότι ευθύνεται  η εγκληματική πολιτική συνεχούς δανεισμού με ταυτόχρονη μείωση της παραγωγικής βάσης και έξαρση της κατανάλωσης μέσω της απελευθέρωσης της τραπεζικής πίστης), αλλά για τον τρόπο χειρισμού αυτής της κρίσης, δηλαδή την υπαγωγή της χώρας μας στο Δ.Ν.Τ, την οποία θεωρώ σαν έγκλημα που αγγίζει τα όρια της εθνικής προδοσίας. Και, δυστυχώς, διαιωνίζοντας την άθλια παράδοση της "ατιμωρησίας των πολιτικών", είναι πολύ πιθανόν να δούμε να διαφεύγουν της δίωξης τόσο ο αρχηγός όσο και τα πρωτοπαλλήκαρα της καταστροφής μας (μιά και εάν το ΠαΣοΚ στηρίξει κυβέρνηση Ν.Δ., είναι προφανές ότι αυτό θα γίνει με αντάλλαγμα την μη δίωξη Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και της παρέας τους). Και μιά και αναφέρθηκα στο θέμα "στήριξη κυβέρνησης", πολύ θα ήθελα να δω το αν και πως θα συναινέσει η Δημ.Αρ. στην πραγματοποίηση των εξαγγελιών της Ν.Δ.για την ανελέητη πάταξη της εγκληματικότητας και για τα σκληρά αλλά απαραίτητα άμεσα μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης. 
  Ελπίζω να μην υπάρχει κάποιος έξυπνος άνθρωπος σήμερα που να συνεχίζει να πιστεύει σε κόμματα και σε πρόσωπα, εκτός βέβαια των κομμουνιστών, οι οποίοι αποτελούν μια σταθερή μειοψηφία της τάξεως του 8-12%, μειοψηφία που σήμερα βρίσκεται διασκορπισμένη στο ΚΚΕ, στην Δημ.Αρ. και στον ΣΥΡΙΖΑ, κόμματα τα οποία θα ήθελα να σημειώσω ότι είναι αμιγώς κομμουνιστικά, όσο κι αν το αποκρύπτουν επιμελώς είτε με την παράλειψη του όρου από τους τίτλους είτε με μετριοπαθή και φιλοευρωπαϊκά προσωπεία. Ένας έξυπνος άνθρωπος λοιπόν θα είχε προ πολλού καταλάβει ορισμένα θεμελιώδη όσο και θλιβερά πράγματα, όπως για παράδειγμα ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή ένας πολιτικός άνδρας με "χάρισμα" που θα μπορούσε να συνενώσει το λαό για τη σωτηρία της χώρας, ή ότι έχουμε την ατυχία να ΜΗΝ διαθέτουμε λειτουργικό θεσμό όσον αφορά την προεδρία της δημοκρατίας: Επ' αυτού, θα θυμίσω τα άθλια παιχνίδια των κομμάτων και των πρωθυπουργών: Ο Α. Παπανδρέου "ξεδόντιασε" τον θεσμό και "πούλησε" τον Κων/νο Καραμανλή παρά την πρότερη συμφωνία τους, ο Κ. Σημίτης πρότεινε τον προερχόμενο από την κεντροδεξιά Στεφανόπουλο ως πρόεδρο για να εξασφαλίσει  τις ψήφους της Ν.Δ., και αργότερα, ανταποδίδοντας, η Ν.Δ. πρότεινε ως πρόεδρο τον εκ του βαθέος ΠαΣοΚ προερχόμενο Παπούλια για να εξασφαλίσει τις ψήφους του κόμματός του! Και οι δύο αυτοί πρόεδροι της καραμπόλας και του κομματικού συμφέροντος, παρέμειναν για δύο θητείες έκαστος, μη προσφέροντας απολύτως τίποτα το ουσιαστικό, αλλά αντίθετα, υποθάλπτοντας καταστροφικές πολιτικές: Διότι επί των τεσσάρων συνολικά θητειών τους και ενώ η χώρα βούλιαζε από το δανεισμό, κάτι το οποίο γνώριζαν οι ίδιοι αλλά όχι και εμείς οι υπόλοιποι, ουδέποτε έκαναν παρέμβαση με αυστηρές συστάσεις προς τους πολιτικούς, ή δραματικό διάγγελμα προς το λαό. Όσο για τον νυν πρόεδρο, οι ιστορικές ευθύνες είναι τεράστιες και ο μόνος λόγος που δεν αποδίδονται είναι γιατί σ' αυτό το σύστημα εξουσίας (πολιτικών, εκδοτών, καναλαρχών και δημοσιογράφων), όλοι είναι σαράντα χρόνια φίλοι!!! Διότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας έπρεπε να ορθώσει το ανάστημά του και να απειλήσει με παραίτηση, άρα και άμεση προσφυγή στις κάλπες, ΠΡΙΝ ο Παπανδρέου παραδώσει την χώρα μας στο Δ.Ν.Τ. Πως όμως να το κάνει αυτό ο Παπούλιας, τη στιγμή που όχι μόνο μεγάλωσε τον Γ. Παπανδρέου στα γόνατά του, αλλά ήταν αυτός που είχε δανείσει στον πατέρα του τα χρήματα για να αγοράσει το σπίτι όπου στεγάστηκε με τη δεύτερη σύζυγό του; Και πώς να το κάνει αυτό ο Παπούλιας, τη στιγμή που ενόσω ήταν πρόεδρος, για ολόκληρο το 2008 και 2009 δεχόταν να χρησιμοποιείται ο θεσμός του προέδρου της δημοκρατίας (και φυσικά ο ίδιος) ως "εκβιαστικό όπλο" από τον Γ. Παπανδρέου για να εξαναγκάσει τον Κ. Καραμανλή σε πρόωρες εκλογές;  Φυσικά και τα δύο μνημονιακά χρόνια παρέμεινε σιωπηλός στο μέγαρό του, αφήνοντας τον  περιστοιχισμένο από τους φίλους του Παπανδρέου να καταστρέφει μεθοδικά την Ελλάδα μεταξύ των ταξιδιών και των εκδρομών του, ενώ κατόπιν ανέχθηκε την ΜΗ εκλεγμένη κυβέρνηση Παπαδήμου επί εξάμηνο και στη συνέχεια έδωσε το τελευταίο ρεσιτάλ (που συγχωρείται ίσως μόνο λόγω ηλικίας) μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όπου ζητούσε –αν είναι δυνατόν– να γίνει κυβέρνηση Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί μπορεί τα όσα επαγγέλονται τα δύο αυτά κόμματα να είναι σεβαστά (σύμφωνα με τους κανόνες της δημοκρατίας) και προφανώς επιθυμητά από τους ψηφοφόρους τους, αλλά είναι και ΕΝΤΕΛΩΣ διαφορετικά: Έξω από την Ευρώπη - μέσα στην Ευρώπη. Έξω οι μετανάστες - μέσα οι μετανάστες. Όχι αστυνομία - ενίσχυση της αστυνομίας. Όχι εθνικοποιήσεις - ιδιωτικοποιήσεις. Και ας μη μιλήσουμε για τα εθνικά θέματα... Επαναλαμβάνω, δεν σχολιάζω αυτές τις θέσεις, αλλά θέλω να καταδείξω ότι δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν τα δύο αυτά κόμματα να συγκυβερνήσουν, συνεπώς η "προσπάθεια" Παπούλια τον Μάϊο, το μόνο που κατάφερε ήταν να επιδεινώσει ακόμα περισσότερο την θέση της Ελλάδος, η οποία έχασε άλλες δέκα πολύτιμες μέρες (όσο για το ΠαΣοΚ, αυτό δεν σωζόταν με τίποτα παρά τις προσπάθειες. Βλέπετε, το να είσαι πολύ έξυπνος μερικές φορές μπορεί να έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες...).
   Δεν μπορώ να αντιληφθώ (και υποθέτω δεν είμαι μόνος) πως θα ήταν δυνατόν να δούμε αύριο σε κυβερνητικές θέσεις άτομα–κόκκινα πανιά στο λαϊκό αίσθημα (αλλά ας μην προτρέχουμε). Δεν μπορώ να αντιληφθώ, πως είναι δυνατόν να βλέπουμε, κυρίως στην τηλεόραση, δημοσιογράφους (κομπάρσους και βεντέτες) που πάλεψαν με πάθος επί διετία για να στηρίξουν τον Παπανδρέου και το Δ.Ν.Τ., σήμερα να μιλούν με το ίδιο περίπου πάθος εναντίον τους! Δεν μπορώ να αντιληφθώ, το πως είναι δυνατόν στην κρατική τηλεόραση να έχουν χωθεί τόσοι πολλοί ξεδιάντροποι κόλακες της εξουσίας, που όπως τις παραμονές των εκλογών του 2009 έτσι και τώρα σπεύδουν να κολακέψουν τις επερχόμενες δυνάμεις για να διασφαλίσουν τις θέσεις τους στην... "αντικειμενική ενημέρωση του λαού" (άραγε θα βρεθεί κάποιος σοβαρός άνθρωπος να διορθώσει αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο; Γιατί άλλο τα ιδιωτικά κανάλια με τα συμφέροντα τους, και άλλο η κρατική τηλεόραση, η οποία πρέπει να είναι αντικειμενική και όχι το καθεστωτικό έκτρωμα στο οποίο  έχει μεταβληθεί). 
 Εκτός από όλα αυτά που δεν καταλαβαίνω, υπάρχουν και κάποια άλλα που καταλαβαίνω μιά χαρά, όπως ότι δημοκρατία είναι το να δέχεσαι τους πάντες και να μην αποκλείεις κανέναν (μια και ο αποκλεισμός της Χρυσής Αυγής ας πούμε, από τους υποτίθεται "αντικειμενικούς "δημοσιογράφους, το μόνο που καταφέρνει είναι να την ενισχύει, όπως άλλωστε ήταν ακριβώς η "απαγόρευση" αυτή που ενίσχυσε το ΚΚΕ την δεκαετία του '60 σε σημείο που έγινε "προληπτικό" πραξικόπημα για να ανακόψει την –υποτιθέμενη– επέλασή του!). Καταλαβαίνω επίσης, ότι πρέπει ΑΥΡΙΟ 19 Ιουνίου 2012, όχι απλώς να υπάρχει Ελληνική κυβέρνηση, αλλά κυβέρνηση με ΠΥΓΜΗ, η οποία μεθαύριο κιόλας να συνδέσει την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με άμεση χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας, να βάλει τον στρατό να φυλάει τα σύνορα στον Έβρο και να απελάσει με αεροπλάνα και βαπόρια κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους λαθρομετανάστες σε ένα σχέδιο εκκένωσης που θα διαρκέσει για μήνες, να ενισχύσει και να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις της Αστυνομίας, της Ασφάλειας και των Κρατικών Υπηρεσιών Πληροφοριών στο ανελέητο και θανατηφόρο κυνήγι της εγκληματικότητας, και να κλείσει τα αυτιά της σε φωνές και διαμαρτυρίες ανεύθυνων ανθρώπων, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν καλά είναι να λένε όχι σε όλα, χωρίς να προτείνουν ποτέ αποτελεσματικές και εφικτές λύσεις. 
   Αλλά... Κυριακή κοντή γιορτή: Σχέδια ακούσαμε, υποσχέσεις ακούσαμε, προγράμματα ακούσαμε, δηλώσεις ακούσαμε, αποφάσεις ακούσαμε. Για να δούμε τώρα αν έστω και την ύστατη ώρα θα επικρατήσει η λογική, η υπεθυνότητα και η δικαιοσύνη, γιατί εάν το πολιτικό σύστημα αποτύχει ξανά, τότε, δυστυχώς, θα πάψει να υπάρχει το όνειρο της Ελλάδας που αξίζουμε σαν εργαζόμενοι Έλληνες.         Δημήτρης Παπανδρέου

Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ…


   Δύο μέρες πριν τις εκλογές, σήμερα Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, θα ήθελα να σας θυμίσω ότι για τη σημερινή κατάσταση κάποιοι έχουν μεγάλες ευθύνες, και μαζί τους ίδιες –αν όχι μεγαλύτερες– ευθύνες έχουν όσοι τους ανέχθηκαν, τους στήριξαν και τους βοήθησαν.
  Προσωπικά, ανήκω σ’ αυτούς (δυστυχώς, τους λίγους) που δεν δίστασαν, ούτε δείλιασαν να πουν την γνώμη τους, την κάθε εποχή: Έγραφα την άποψή μου για την πολιτική του Αλογοσκούφη το 2007-2008, έγραφα την άποψή μου για την τραγική διετία 2009-2011, και μάλιστα δημοσιεύοντας αντίστοιχα σκίτσα και φωτογραφίες στα άρθρα «Πολιτικός Περίπλους» στο περιοδικό "ΦΟΥΣΚΩΤΟ". Και, όσο πέρναγαν οι μήνες και ΕΝΑΣ άνθρωπος μόνος κατέστρεφε συστηματικά την Ελλάδα με το Δ.Ν.Τ., το μνημόνιο 1, το «μεσοπρόθεσμο», κτλ., έγραφα και εξηγούσα σε όσους απορούσαν «γιατί κάποιος δεν κάνει κάτι για να τον σταματήσει»: Γιατί ήταν όλοι εξαιρετικά βολεμένοι στις καρέκλες του 50μελούς υπουργικού συμβουλίου, και γιατί οι βουλευτές της πλειοψηφίας περίμεναν –και το έγραψα αυτό πολλές φορές– να συμπληρωθούν δύο χρόνια, ώστε να μετρήσει ολόκληρη η θητεία τους ως συντάξιμη (και ως γνωστόν, στις δύο πλήρεις θητείες οι βουλευτές παίρνουν ισόβια σύνταξη!). Έτσι, τα «πρόβατα» αυτά αδιαφόρησαν για την καταστροφή της Ελλάδος. Και το χειρότερο, σήμερα, παραμονή εκλογών, όσοι στήριξαν την  "κυβέρνηση συνεργασίας" και το μνημόνιο 2, μείωσαν δραματικά τις επιλογές του Ελληνικού λαού, ο οποίος αντιμετωπίζει τα άκρα όχι πλέον σαν κίνδυνο προς αποφυγή αλλά σαν καθημερινή πραγματικότητα: Πιθανή είναι η δυναμική (επαν)είσοδος της «Χρυσής Αυγής» στην Βουλή, όσο και μία κομμουνιστική κυβέρνηση, ή τουλάχιστον μαρξιστικής ιδεολογίας και κατεύθυνσης. Και ούτε το ένα ούτε το άλλο θα έπρεπε να αποτελούν πιθανότητες και επιλογές σε μια Ευρωπαϊκή χώρα του 2012, ιδίως με τον πολιτισμό και την ιστορία της Ελλάδος.
  Αν λοιπόν ο ιστορικός θα ήθελε να αναζητήσει τον κύριο υπεύθυνο για αυτή την τραγική φαρσοκωμωδία που ζούμε σαν λαός (και θα συνεχίσουμε να ζούμε, τουλάχιστον για τους επόμενους μήνες, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών και τη κυβέρνηση που θα προκύψει), δεν χρειάζεται να πάει πολύ πίσω: Αρκεί να παρακολουθήσει τον (πρώην) πρωθυπουργό της Ελλάδος που την οδήγησε στο Δ.Ν.Τ., βάφοντας και τα χέρια του με το αίμα χιλιάδων Ελλήνων που οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που φέτος, τώρα, τη στιγμή που μιλάμε, βρίσκεται κάθε Σαββατοκύριακο σε πεντάστερα υπερπολυτελή resorts, πότε στην Κρήτη, πότε στο Κόστα Ναυαρίνο και πότε στην Νέα Υόρκη. Και για να βοηθήσω (τον ιστορικό!), για να καταδείξω ότι τα καθεστωτικά media βοήθησαν στην καταστροφή της χώρας «ευλογώντας» τον καταστροφέα, για να θυμίσω το ποιος έφταιξε, και για να αποδείξω ότι δεν δίσταζα να πω τα πράγματα με το όνομά τους όταν συνέβαιναν, διαβάστε πιο κάτω το άρθρο του περιοδικού «ΦΟΥΣΚΩΤΟ» Νο 78 του Αυγούστου 2010.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
2010: ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!
(Ο ΤΥΠΟΣ ΕΓΡΑΨΕ)

Ένας από τους λόγους για τους οποίους κάποιος μπορεί να κατοικεί στην Ελλάδα, να αγαπά την Ελλάδα και να τρελλαίνεται για την Ελλάδα, είναι αναμφισβήτητα το καλοκαίρι της. Δυστυχώς όμως για τους πολλούς, το καλοκαίρι του 2010, το φετεινό καλοκαίρι, έμελλε να είναι δύσκολο, ενώ η συνέχεια (από Σεπτέμβριο) παίζει από ρποβληματική έως εφιαλτική, ανάλογα με την κατηγορία εισοδημάτων (και το επάγγελμα) του καθενός. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τυχεροί, που παρά τα προβλήματα (των άλλων!) συνεχίζουν να ζουν μέσα στην καλή χαρά, περνώντας υπέροχα το καλοκαίρι τους με συνεχείς “αποδράσεις” (όπως είναι ο όρος της μόδας) στα νησιά, διαμονή σε μαγευτικά, γραφικά ή υπερπολυτελή ξενοδοχεία, παιχνίδι με τα θαλάσσια σπορ, και γευστικές επιδρομές στις σπεσιαλιτέ του κάθε τόπου, στα καλύτερα (επιλεγμένα) εστιατόρια και ταβέρνες. Τέλος, μετά τα συνεχή Σαββατοκύριακα και τριήμερα σε διάφορα νησιά, έρχεται και η ώρα των διακοπών, για δύο-δυόμιση εβδομάδες στις Κυκλάδες!
  Θα νόμιζε ο αναγνώστης των παραπάνω γραμμών, ότι αυτό το ξένοιαστο Ελληνικό καλοκαίρι αφορά κάποιον πλούσιο, εισοδηματία, εφοπλιστή ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, καλά νά’ ναι ο άνθρωπος. Όμως, όχι. Λάθος. Ίσως  ο μόνος Έλλην που έχει κάνει φέτος τόσες “διακοπές” και “αποδράσεις”, είναι ο Πρωθυπουργός μας. Διαβάστε στη συνέχεια τι έγραψε ο Τύπος γι’ αυτό το “τρελλό καλοκαίρι” που σίγουρα ζηλεύουμε όλοι, και ας σχηματίσει ο καθένας την δική του γνώμη (όχι, οι γαστριμαργικές περιγραφές δεν είναι από “Viper Νόρα” αλλά από την εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”).

“ΤΟ ΒΗΜΑ”, 11/7/2010
Τα Σαββατοκύριακα του Πρωθυπουργού στα Κυκλαδονήσια
Πρώτα κανό, μετά κολοκυθόπιτα
Ο ρεφενέ λογαριασμός και η αλλεργία στον αστακό!
ΚΙΜΩΛΟΣ
  Υπάρχει ένα κοινό μυστικό ανάμεσα στους ταβερνιάρηδες των Κυκλάδων που έτυχε από τις ταβέρνες και τα ουζερί να περάσει ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου μαζί με την οικογένειά του στις πρόσφατες νησιωτικές αποδράσεις του: Αποφεύγουν να δώσουν πολλές λεπτομέρειες για το πρωθυπουργικό γεύμα, παρά το γεγονός ότι οι ταβέρνες και τα ουζερί τους γίνονται μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο γνωστά σε όλη την Ελλάδα.
  Όπως συνέβη στην ταβέρνα στην Κίμωλο, όπου το ζεύγος Παπανδρέου είχε επιλέξει ένα τραπέζι σχεδόν μέσα στη θάλασσα, και τώρα αυτό το τραπέζι (δεν διαφέρει σε τίποτε από τα τραπέζια που υπάρχουν στις ψαροταβέρνες στα νησιά) θεωρείται το πιό περιζήτητο, πολυφωτογραφημένο και διάσημο σε ολόκληρη την Κίμωλο: “Έφαγε εδώ ο Παπανδρέου”, λένε.
  “Είμαι περήφανος να σερβίρω σ’ όποιον προσφέρει στον τόπο μου”, λέει περιχαρής ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας στην Ψάθη της Κιμώλου. Και σέρβιρε με περισσή υπερηφάνεια και με κάποιο άγχος, όπως εξομολογείται, τον Πρωθυπουργό, την σύζυγό του Άντα, τον αδελφό του Αντρίκο, τη σύζυγό του Μαριάνθη, μπαρμπούνια, σκορπίνες και γαλέο σκορδαλιά.
  Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε για ένα 48ωρο στην Κίμωλο. Έφτασε με το καράβι στο νησί, αφού έκανε μιά στάση στο παραθαλάσσιο χωριό Πολλώνια. Το ζεύγος Παπανδρέου επέλεξε να μείνει στο ξενοδοχείο Μύλος. Κατάλυμα με καταπληκτική θέα στον γραφικό όρμο της Ψάθης. Του δόθηκε η ευκαιρία να “οργώσει” τα σοκάκια με το ποδήλατό του και βεβαίως, όπως τελευταίως το συνηθίζει, πήρε το κίτρινο κανό του και ξανοίχτηκε στο πέλαγος.
  Την ταβέρνα δεν την επέλεξε τυχαίως, ούτε έκλεισε σ’ αυτήν προηγουμένως τραπέζι.
  “Προτίμησαν τις τοπικές σπεσιαλιτέ, όπως την καλοκυθοκάπαρη, το τηγανητό χταπόδι, την κολοκυθόπιτα και βεβαίως τη μυζήθρα”, είπε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας. Τα μέλη της πρωθυπουργικής παρέας κάθησαν περίπου δύο ώρες δίπλα στο κύμα απολαμβάνοντας το φαγητό τους. Ως επιδόρπιο τους προσφέρθηκαν λουκουμάδες με μέλι.

ΠΑΡΟΣ
Στην Πάρο, εντός έδρας...
  Στην Πάρο τον Πρωθυπουργό οι κάτοικοι του πανέμορφου νησιού τον αποκαλούν “Παριανό” από τις πολλές φορές που την έχει επισκεφθεί. Το περασμένο όμως Σαββατοκύριακο επέλεξε την ταβέρνα “Το Κύμα”, στο Πίσω Λιβάδι. Σπεσιαλιτέ της ταβέρνας είναι τα φρέσκα ψάρια, οι αστακομακαρονάδες, κάθε είδους μαγειρευτά, τα ψητά στη σχάρα, ο γαύρος τυλιγμένος σε αμπελόφυλλα (τον οποίο τίμησε ο Πρωθυπουργός) και η κακαβιά (την οποία επίσης τίμησε).

ΣΕΡΙΦΟΣ
  Η Σέριφος ήταν άλλη μία επιλογή του Πρωθυπουργού για την καθιερωμένη πλέον “απόδρασή” του τα Σαββατοκύριακα. Έφτασε και εκεί με το πλοίο της γραμμής και κατέλυσε με τη σύζυγό του στο ξενοδοχείο “Ρίζες”, στο Λιβάδι, το οποίο ανήκει στον δημοσιογράφο Α.Α.
  Έκλεισε τραπέζι στο ταβερνάκι “Νικούλιας” στον Πλατύ Γιαλό, όπου σερβίρει την περίφημη ρεβιθάδα, οκτώ χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο του, αλλά προτού πάει εκεί έκανε τα εξής: Πρώτον, πήγε στην ταβέρνα τρέχοντας, κάνοντας τζόγκινγκ (οκτώ χιλιόμετρα) και, δεύτερον, πήρε το κανό του και ανοίχτηκε στη θάλασσα. Μετά πήγε και έφαγε μαραθοκεφτέδες, μυζήθρα, συνοδευόμενη με κίτρινο τυρί. Την επόμενη μέρα προτίμησε το “Κάστρο” στη Χώρα της Σερίφου, όπου δοκίμασε ρακόμελο, και τον “Στράτο” όπου γεύτηκε την ποικιλία από μυζήθρες συνοδευόμενες από ντόπια ντοματίνια και κάπαρη.

“ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ”, ΚΥΡΙΑΚΗ 2-8-2010
ΚΡΗΤΗ
ΓΕΥΣΗ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ
Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία μιάς ακόμα σύντομης καλοκαιρινής εξόρμησης, ενώ ετοιμάζει βαλίτσες για τις Κυκλάδες
  Ο κ. Παπανδρέου έφτασε στην Κρήτη το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος και κατευθύνθηκε αμέσως προς το χωριό Κριτσά, το οποίο βρίσκεται περίπου 10 χιλιόμετρα έξω από τον Άγιο Νικόλαο.
  Εκεί τον περίμενε και ένας λυράρης, ο οποίος παίζοντας παραδοσιακές μαντινάδες τον καλωσόρισε στο χωριό.
  Μέσα στο ελαιοτριβείο ο κ. Παπανδρέου ήπιε ρακές, βούτηξε το παξιμάδι μέσα στο λάδι, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τις παραδόσεις και τις αξίες του νησιού.
  Το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Miramare Luxury Villas”, το οποίο αποτελείται από 25 σουΐτες και πέντε βίλες χτισμένες σε μιά ειδυλλιακή τοποθεσία στην κορυφή ενός λόφου, πάνω από την παραλία του Αλμυρού, επέλεξε η Νομαρχία Λασιθίου για τη φιλοξενία του πρωθυπουργού.
  Συγκεκριμένα, ο κ. Παπανδρέου κατέλυσε στην προεδρική βίλα “Κνωσός” των 200 τ.μ., η οποία, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο του ξενοδοχείου, ενοικιάζεται αντί 1.025 ευρώ την ημέρα.
  Διαθέτει τέσσερις κρεββατοκάμαρες και πέντε λουτρά, πισίνα 35 τ.μ., μεγάλους εξωτερικούς χώρους, δορυφορική τηλεόραση, καθώς και πρόσβαση στο Ιντερνετ –απαραίτητο εργαλείο για τον πρωθυπουργό.
  Ο κ. Παπανδρέου επέστρεψε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην Αθήνα. Αύριο, Δευτέρα, ξεκινούν οι καλοκαιρινές του διακοπές. Επόμενος προορισμός, όπως όλα δείχνουν, θα είναι η Πάρος.
  Εκεί θα παραμείνει μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο... ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδέχεται να παρατείνει τη διαμονή του στο νησί λόγω της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου, με τον οποίο και πρόκειται να συναντηθεί.”

“ΤΑ ΝΕΑ”, ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2010
ΙΚΑΡΙΑ
ΣΤΟ ΠΕΡΙΓΙΑΛΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ...
  Ο επιβάτης που κατέβηκε με τη σύζυγό του το απόγευμα του Σαββάτου από το αεροπλάνο της γραμμής στο μικρό αεροδρόμιο της Ικαρίας δεν ήταν τυχαίος. Ο Πρωθυπουργός και η Άντα Παπανδρέου έκαναν ένα πέρασμα από το νησί προτού καταλήξουν στην Πάρο για τις κυρίως διακοπές τους. Έκλεισαν κατάλυμα στην περιοχή του Αρμενιστή όπου οι αέρηδες είναι ιδανικοί για σέρφινγκ. Αλλά μέχρι χθες το μεσημέρι είχε άπνοια και κανείς δεν είχε εντοπίσει την πρωθυπουργική ιστιοσανίδα στο πέλαγος. Είδαν όμως τον ίδιο τον Γιώργο Παπανδρέου να ξανοίγεται για αρκετή ώρα στα βαθιά...
  Τα μπανγκαλόους “Τοξότες” που φιλοξένησαν το πρωθυπουργικό ζεύγος είναι καινούρια μονάδα με πισίνα πάνω σε έναν γκρεμό έξω από τον οικισμό και προσφέρουν μαγευτική θέα στο Αιγαίο.
  Το βράδυ δείπνησαν με ψάρια στο “Δελφίνι”, ένα γραφικό ξύλινο ταβερνάκι πάνω από το λιμάνι του Αρμενιστή.
  Από την Ικαρία ο Πρωθυπουργός θα μετακινηθεί –αν όχι αύριο, το αργότερο την Τετάρτη– στη Χρυσή Ακτή της Πάρου. Εκεί, δεν πρόκειται να χάσει τα θαλάσσια σπορ που τον συναρπάζουν.


  Μετά απ’ όλα αυτά τα “συναρπαστικά” (νά’ ναι καλά ο άνθρωπος!), το μόνο σχόλιο που έχω να κάνω είναι το εξής, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας:
  “Τυχαία; Δε νομίζω!”.

Μια τελευταία σημείωση: Αν πάθατε πλάκα με αυτά που διαβάσατε, σας ερωτώ και εγώ γιατί τα αφήσατε να συμβούν; Γιατί δεν αντιδράσατε; Γιατί συνεχίσατε να στηρίζετε ως πολίτες και καταναλωτές αυτές τις πρακτικές, αλλά και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που στήριζαν αυτούς τους ανθρώπους; Το μόνο που ελπίζω και εύχομαι, ανεξάρτητα από το κόμμα και την κυβέρνηση που θα πρωτεύσει και θα αναδειχθεί αντιστοίχως στις 17 του μηνός, είναι να μην ανεχθούμε ως Έλληνες πολίτες να μας κυβερνήσουν ξανά άτομα τόσο ανεύθυνα και με τέτοια αηδή συντροφιά από αυλοκόλακες. Επαναλαμβάνω ότι τίποτα χειρότερο δεν μπορεί να συμβεί στην υφεσιακή ελληνική οικονομία, η οποία θεωρείται ως "μη αναστρέψιμη", όχι τουλάχιστον πριν από μία δεκαετία, ανεξάρτητα (το υπογραμμίζω αυτό) από τη κυβέρνηση που θα προκύψει, οπότε δεν θα πρέπει κανείς από εμάς να δέχεται και να ανέχεται εκβιασμούς, απειλές, ψευτοδιλήμματα, ούτε όμως και αλλοπρόσαλλα παραμύθια ή αμφίβολες θεωρίες, και να πάει να ψηφίσει ό,τι τον εκφράζει περισσότερο, όντας όμως έτοιμος από την επόμενη μέρα "να τα δώσει όλα" αλλά και "να τα κόψει όλα", προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγική βάση της χώρας, να μειωθεί το έλλειμα, και να ισοσκελιστεί το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Γιατί μόνο με αυτές τις θυσίες εκ μέρους μας είναι πιθανόν να ζήσουν τα παιδιά μας την ευημερία που εμείς απολαύσαμε, αυτή τη φορά όμως χτισμένη σε πιο στέρεες βάσεις.
                                                                      
                                                                              Δημήτρης Παπανδρέου

ΝΕΟ ΑΝΤΙΚΛΕΠΤΙΚΟ ΜΠΟΥΛΟΝΙ McGard U.S.A. για τα πόδια των εξωλέμβιων Yamaha F115-F350 ΗP.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Καθημερινά ακούμε για κλεμμένες εξωλέμβιες, κλεμμένες προπέλες, κλεμμένα πόδια εξωλέμβιων.
Μέχρι τώρα η McGard U.S.A. διέθετε αντικλεπτικά μπουλόνια και παξιμάδια για τις εξωλέμβιες, τις προπέλες και τα πόδια των έσω-έξω κινητήρων και δεν υπήρχε τρόπος προστασίας του ποδιού της εξωλέμβιας.
Πλέον η McGard U.S.A. διαθέτει και αντικλεπτικό μπουλόνι για τα πόδια των εξωλέμβιων κινητήρων Yamaha από 115-350 ΗP.
Το νέο αντικλεπτικό μπουλόνι της McGard U.S.A. είναι ειδικά σχεδιασμένο για να ασφαλίζουν τα πόδια των εξωλέμβιων Yamaha. Απλά αντικαταστήστε μία βίδα με το νέο αντικλεπτικό μπουλόνι της McGard U.S.A.
Kατασκευασμένο από ανοξείδωτο χάλυβα με επιφανειακή σκλήρυνση για μέγιστη προστασία και υψηλή αντοχή και διάρκεια στον χρόνο.
Σε συνδυασμό με το αντικλεπτικό παξιμάδι για την εξωλέμβια καθώς και της προπέλας έχετε πλήρη προστασία της εξωλέμβιας σας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την Elco Hellas Marine A.E. στα τηλέφωνα 210-2520410 & 411 ή στο e-mail elco@otenet.gr.

SCORPION SEAFARER 110: ΝΕΑ ΚΟΝΣΟΛΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από 3 χρόνια επιτυχούς παρουσίας, η πρώτη βασική αλλαγή του Scorpion Seafarer 110 είναι γεγονός.
Πλέον εκτός της standard κονσόλας με το κάθισμα εμπρός, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής και της καινούριας κονσόλας, η οποία περιλαμβάνει τουαλέτα ναυτικού τύπου, νιπτήρα, δυνατότητα ντους και ηλεκτρικό ψυγείο. Οι εσωτερικές διαστάσεις της είναι πάνω από 1 τετραγωνικό μέτρο, με ελάχιστο ύψος το 1,80μ καί μέγιστο 1.90μ.
Επίσεις δημιουργούνται μικροί αποθηκευτικοί χώροι για τοποθέτηση των απαραίτητων αξεσουάρ.
Ο εξαερισμός γίνεται από 3 hatch - δύο στο πλάι και ένα εμπρός, και η είσοδος από την πολύ ευρύχωρη μπροστινή πόρτα.


RIBCO, Αγ. Μαρίνας 5 Κορωπί, τηλ.: 22910 90800, Fax: 22910 92158, www.ribcomarine.gr, e-mail: ribco@otenet.gr











Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012



ΝΕΟ MARVEL 690 STEPPED HULL


  Έτοιμο είναι το νέο μοντέλο της Marvel, που διατηρεί τα χαρακτηριστικά (σε εμφάνιση και ανέσεις) των μεγάλων μοντέλων, αλλά το ολικό μήκος είναι 6,90 μέτρα, με όλα τα ωφέλη σε οικονομία (και φορολογία) που έχει αυτή η διάσταση. Η γάστρα διαθέτει steps, που δίνουν στο σκάφος υψηλές επιδόσεις και μεγάλη οικονομία με κινητήρα 140-150 ίππων, και η νέου σχεδιασμού κονσόλα σχηματίζει χώρο ύπνου δύο ατόμων στην πλώρη.
  * Η πρώτη δοκιμή του Marvel 690 stepped hull  με κινητήρα Suzuki DF140, θα δημοσιευθεί σε επόμενο τεύχος (και σε video  στο www.fouskoto-mag.blogspot.com).
  Πληροφορίες: ΠΡΟΜΑΡΙΝ Μ.Ε.Π.Ε., Λεωφ. Κάτω Σουλίου, Μαραθώνας 190 07, Τηλ.: 22940 67978, Fax: 22940 67979, e-mail: info@marvel.gr, www.marvel.gr.

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

FOST DREAM 28: ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO TOY TEST

FOST DREAM 28- EVINRUDE E-TEC 300- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
























FOST DREAM 28 - ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ολικό μήκος: 9,27 μ. (με πλατφόρμα και δελφινιέρα,μήκος ΜΗ λεμβολογούμενο)
Ολικό πλάτος: 2,85 μ.
Εσωτερικό μήκος: 7,80 μ.
Εσωτερικό πλάτος: 2,10 μ.
Διάμετρος/αριθμός αεροθαλάμων: 0,51-0,38 μ./6
Είσοδος πλώρης: 55°
Deadrise στο transom: 24°
Μέγιστη ισχύς: 2x200 Hp (εξωλέμβιοι)
Συνιστώμενη ισχύς: 1x250 Hp (εξωλέμβιος)
Ρεζερβουάρ βενζίνης: 400 lt (2x200)
Ρεζερβουάρ νερού: 130 lt (ή 150 lt extra)
Βάρος σκάφους: 1.250 κιλά (κενό, άνευ κινητήρα)
Άτομα: 10
Πιστοποίηση CE: C
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: FOST - Πέτρος Φωστιέρης, Τόχι 1, Κορωπί 19400, Τηλ.: 210
6022000, e-mail: fost@thalassa.net.gr, www.fost.gr

FOST DREAM 28 -- EVINRUDE E-TEC 300 -- ΠΡΟΠΕΛΛΑ SOLAS 21''
Σ.Α.Λ. KNOTS  LT/HR  LT/N.MILE
1000       2.2        0.70       0.31
1500       7.1        8.0         1.12
2000       8.3       20.0        1.16
2500      10.3      27.5        2.67
3000      13.6      34.6        2.54
3500      19.7      41.0        2.08
4000      26.9      58.6        2.15
4500      33         71           2.15
5000      36.8      87.5        2.37
5650      42.7    101           2.36

TOP LINE 29: ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΟΥ ΤΕΣΤ

TOP LINE 29 - YAMAHA F 350- ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Ολικό μήκος: 8,90 μ.
Ολικό πλάτος: 2,85 μ.
Εσωτερικό πλάτος: 1,70 μ.
Deadrise πλώρης: 55°
Deadrise στο transom: 24°
Διάμετρος αεροθαλάμων: 0,40-0,55 μ. (Η/Ν 1680 dtex)
Μέγιστη ισχύς: 350 Ηp

Προτεινόμενη ισχύς: 300 Hp
Ρεζερβουάρ καυσίμων: 510 lt (240+270 lt)
Ρεζερβουάρ νερού: 150 lt
Βάρος (κενό): 1200 κιλά
Κατηγορία CE: C
ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ: TOP LINE - Πέτρος Καπλερής, Πάροδος Χρ. Μπέκα, Σπάτα 190
04, Τηλ.: 210 6025515, 210 6025535, E-mail: topline@topline.gr,
www.topline.gr.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ
TOP LINE 29 - YAMAHA F 350

Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΤΟ BLOG "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ, ΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

  Τώρα θα υπάρχει καθημερινή ενημέρωση και σχολιασμός της επικαιρότητας για ό,τι αφορά τα φουσκωτά σκάφη και τη θαλάσσια αναψυχή, οπότε παρακαλούμε να επισκέπτεστε το blog μας καθημερινώς (όπως και το facebook, ενώ σύντομα θα αρχίσουμε και να... κελαηδάμε στο Tweeter). 
  Το περιοδικό "ΦΟΥΣΚΩΤΟ"(που σύντομα κυκλοφορεί το νέο του τεύχος στα περίπτερα όλης της Ελλάδος), όπως πάντα θα δημοσιεύει ενδιαφέροντα θέματα με την ανάπτυξη, την ανάλυση και την αισθητική που μόνο τα έντυπα μπορούν να δώσουν. Η άμεση ενημέρωση όμως, θα δίνεται καθημερινά από το blog μας. Και όταν λέμε "άμεση ενημέρωση", εννοούμε ας πούμε θέματα όπως η 7η Πανελλήνια Συγκέντρωση Φουσκωτών της Σάμου που θα γίνει στις 29/-1/7 (που δεν διαφημίζεται πουθενά), ή τον 2ο Αγώνα Φουσκωτών, ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για τις 2-3/6 στην Κω, και επίσης δεν αναφέρεται πουθενά (εκτός από τα τοπικά ηλεκτρονικά media). Αν αυτή η εκδήλωση έγινε, θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση. Αν πάλι δεν έγινε, θα πρέπει να υπάρξει αιτιολογία. Το blog του "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" λοιπόν, από σήμερα θα αποτελεί την καθημερινή σας ενημέρωση, "in good times and in bad times"!
  Όσο για τον 2ο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Φουσκωτών, βεβαίως και έγινε στην όμορφη Κω, σε μιά συνδιοργάνωση του τοπικού ομίλου "Τρίτωνες" και του Ροδιακού "Ρ.Ο.ΤΑ. Φουσκωτών".  Και με την ευκαιρία, για μία ακόμα φορά να τονίσουμε ότι κατά την άποψή μας, και χωρίς βέβαια να υποτιμούμε τις προσπάθειες όλων των πιλότων, χορηγών και οργανωτών, το ότι υπάρχει Πρωτάθλημα Ταχυπλοΐας φουσκωτών στην χώρα μας,  οφείλεται στις άοκνες προσπάθειες του Ρ.Ο.ΤΑ., του Δ.Σ. του και του κ. Κ. Θεουλάκη, προσπάθειες οι οποίες γίνονται με φανατισμό σε Πανελλήνιο επίπεδο και δεν αφορούν μόνο την προβολή μιάς ή δύο τοπικών Λεσχών. Μακάρι λοιπόν να υπήρχαν και άλλες περιοχές της χώρας μας που θα αγκάλιαζαν τους αγώνες και τις συγκεντρώσεις των φουσκωτών σκαφών με τέτοιο πάθος όσο η Δωδεκάνησος.
  (Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, από την άλλη, ότι ένα Πρωτάθλημα πρέπει να γίνεται πάση θυσία και σε κάθε εποχή, μιά και αν ο αριθμός συμμετοχών φθίνει, χάνει μεγάλο μέρος από το θέαμα και το πρεστίζ του και το concept πιθανόν να χρειάζεται αναθεώρηση).



"ΨΩΡΑΛΕΑ" Η ΕΞΟΔΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!

  Κατ' αρχάς, δεν πρόκειται για επίσημη αργία, αλλά ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν. Ας μείνουμε στον θαυμάσιο καιρό με ζέστη και άπνοια που επικράτησε στις 2, 3 και 4 Ιουνίου, συνθήκες που σε άλλη περίπτωση θα είχαν σημάνει Πανελλαδικό προσκλητήριο σε ό,τι έχει μηχανή και πλέει! Φέτος, πολύ λογικά (και με την βενζίνη στα parking πάνω από 1,70 € το λίτρο), η "έξοδος" ήταν πολύ μικρή, με τα φουσκωτά σχεδόν να εξαφανίζονται: Αντί π.χ. για 100 RIB, έβλεπες μόλις 8 σ' έναν γνωστό, δημοφιλή προορισμό! Τέτοια πτώση! Τα πιό πολλά σκάφη του τριημέρου ήταν νοικιάρικα ιστιοπλοϊκά, ακολούθησαν τα μηχανοκίνητα diesel, και τέλος τα φουσκωτά (με τις υψηλές καταναλώσεις) που αποτέλεσαν την μειοψηφία. Λογικό και αναμενόμενο. Τι μέλλει γενέσθαι; Ο... Μαρξ σε φουσκωτό;! Μμμ... Έχουμε τις αμφιβολίες μας...



Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ-ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ (ΤΟ) «ΦΟΥΣΚΩΤΟ»


  Τα περιοδικό «ΦΟΥΣΚΩΤΟ» και «POWERBOAT & RIB» έχουν έτοιμες τις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους που θα ανέβουν το προσεχές διάστημα στο διαδίκτυο. Ζητείται για άμεση (εξωτερική) συνεργασία δημοσιογράφος-συντάκτης που ειδικεύεται και δραστηριοποιείται στον χώρο της θαλάσσιας αναψυχής (φουσκωτά και πλαστικά σκάφη, σπορ, ψάρεμα, αναψυχή, τουρισμός), για (συνεχή) ενημέρωση των sites μας.
  Παρακαλούμε, αποστείλατε άμεσα βιογραφικά, δείγματα δουλειάς και όρους συνεργασίας στο e-mail: papandre@otenet.gr.

*Όλες οι αιτήσεις θα απαντηθούν.