Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Π.Ο.Φ.Σ.: ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ 2012


  Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012 έγινε η επαναληπτική Γενική Συνέλευση και οι εκλογές για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή του Π.Ο.Φ.Σ..  Αρχικά έγινε ο πλούσιος απολογισμός από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο όπου και εγκρίθηκε ομόφωνα όπως και η έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής. Στη συνέχεια έγινε η απαλλαγή του Δ.Σ. και η έναρξη διαδικασίας των εκλογών με τα παρακάτω αποτελέσματα:

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
1. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  Ποσοστό  79%     Εκλέχθηκε    ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δ.Σ.
2. ΓΙΑΒΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ             Ποσοστό  71%     Εκλέχθηκε   ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
3. ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ                 Ποσοστό  63%     Εκλέχθηκε   ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
4. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ         Ποσοστό  48%     Εκλέχθηκε   ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
5. ΔΡΟΣΑΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ              Ποσοστό  38%     Εκλέχθηκε    ΤΑΜΙΑΣ
6. ΜΑΤΘΑΙΑΚΗΣ ΜΑΝΟΛΗΣ        Ποσοστό  38%     Εκλέχθηκε   ΕΦΟΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
7. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΣ              Ποσοστό  28%     Εκλέχθηκε   ΕΦΟΡΟΣ ΕΡΓΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ 
1. ΔΕΛΗΣΑΒΒΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ         67%
2. ΔΙΛΒΟΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ               65%
3. ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ     36%  

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ http://www.pofs.gr/page.php?id=24

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

52o SALONE DI GENOVA 2012- PORCA MISERIA!

Στις 14 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε το 51ο Ναυτικό Σαλόνι της Γένοβας. Παρ'ότι αισθητά μικρότερο σε έκταση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον με αρκετά νέα μοντέλα φουσκωτών και κάποιες (λίγες) εξωλέμβιες. 
Πιο συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν 22 νέα μοντέλα, κάποια με μικρές βελτιώσεις ή με διαφορετικά μηχανικά σύνολα και κάποια εντελώς καινούργια. Επίσης είδαμε 13 νέα μοντέλα εξωλεμβίων.

Αναλυτικά, όλα τα νέα μοντέλα, οι κινητήρες αλλά και όλες οι βελτιώσεις στα γνωστά σκάφη, με πολλές φωτογραφίες στο επόμενο τεύχος του περιοδικού (το) "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" που θα κυκλοφορήσει προς το τέλος Νοεμβρίου.

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια νέα μοντέλα, όπως το νέο Solemar Offshore 25.1, το Nuova Jolly Freedom 5.90 (με έσω- έξω), το νέο "μικρό" της Motonautica (MV marine) 5.70 Privilege (που παρουσιάστηκε και με 40 Evinrude!), και το νέο Zodiac NZO 680.
Σύντομα στο Βlog του "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" και στο κανάλι του "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" στο You Tube θα αναρτηθούν Video από την φετεινή έκθεση που θα μεταφέρουν την "φτωχική" ατμόσφαιρα και βέβαια θα περιέχουν τα νέα μοντέλα σκαφών. (Εδώ ταιριάζει αυτό που λένε..."μείνετε συντονισμένοι!".)

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 16 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ "ΦΟΥΣΚΩΤΟ"!

  Από τις 16 Οκτωβρίου  βρίσκεται σε όλα τα περίπτερα Αθηνών-Πειραιώς (και από την επόμενη εβδομάδα σε όλη την Ελλάδα) το νέο τεύχος Νο 143 του περιοδικού "ΦΟΥΣΚΩΤΟ". Σε πείσμα των καιρών οι αναγνώστες μας συνεχίζουν και μας στηρίζουν, γι' αυτό και οι πωλήσεις του προηγούμενου τεύχους σημείωσαν αύξηση! Είναι σαφές ότι τα πράγματα όσον αφορά την αγορά και την χρήση σκαφών αναψυχής βρίσκονται στο ναδίρ και θα αργήσουν πάρα πολύ να "ισορροπήσουν" (ενώ η αγορά θα χρειαστεί κατ' ελάχιστον μια δεκαετία για να επανέλθει στα προ του 2010 επίπεδα). Αυτά όλα όμως δεν σημαίνουν ότι έχει "λιγοστέψει" η αγάπη και το ενδιαφέρον των αναγνωστών μας για την θάλασσα, τα φουσκωτά και τα όσα μπορεί να κάνει κάποιος συνδυάζοντάς τα! Έτσι, παρ' ότι λόγω της δραματικής πτώσης της διαφήμισης (αλλά και των μεγάλων υπολοίπων που μας άφησαν μερικοί πρώην διαφημιζόμενοι, με τρόπο που αγγίζει τα όρια της απάτης) το περιοδικό δεν μπορεί να μας παράσχει τα προς το ζην, εμείς θεωρούμε ότι με κάθε τρόπο πρέπει να συνεχιστεί η έκδοσή του, όχι απλώς γιατί αυτή είναι η δουλειά μας, αλλά γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στον κόσμο της θάλασσας, πιστεύουμε ότι μπορεί και πρέπει να μείνει "ζωντανός" (και η ύπαρξη ενός ειδικού περιοδικού σαν το "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" ΕΙΝΑΙ δείγμα ζωής) και έχουμε την, ας πούμε ρομαντική, πεποίθηση ότι οι αναγνώστες μας θα μας στηρίξουν δυναμικά αγοράζοντας και διαδιδοντας το περιοδικό. 
  Το "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" μπορεί να έχει συνολικά μειωμένες σελίδες (λόγω απουσίας διαφημίσεων) αλλά έχει ΑΥΞΗΣΕΙ τις σελίδες καθαρής ύλης, ενώ δεν έχει σταματήσει να επενδύει στην ποιότητα και στην ενημέρωση: Το νέο τεύχος, όπως μπορείτε να δείτε, έχει ακόμα καλύτερη εκτύπωση όπως και καλύτερο χαρτί, ενώ την εβδομάδα 8-14/10 η ομάδα του περιοδικού μας είχε ταξιδέψει στην έκθεση της Genova για να καταγράψει τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο των μικρών σκαφών και των κινητήρων. 
  Εδώ και τρία περίπου τεύχη, τον τίτλο "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" πλαισιώνει ο υπέρτιτλος "ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ-ΤΑΞΙΔΙΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ", και ο υπότιτλος "ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΣΚΕΨΗΣ, ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΥΣΚΩΤΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ". Εάν λοιπόν, και όσοι εξ' υμών, μας τιμήσετε με την αγορά και την προσεκτική ανάγνωση του τεύχους Νο 144, θα δείτε πως ό,τι υποσχόμαστε στο εξώφυλλο είναι όντως αλήθεια. Γιατί το νέο τεύχος του περιοδικού έχει και τεχνολογία, και οικολογία, και ταξίδια (με επίπονη ιστορική έρευνα), δοσμένα με ψυχαγωγικό και ενημερωτικό τρόπο, και βέβαια αρκετά άρθρα "σκέψης και γνώμης". Και αυτό σημαίνει, ότι ακόμα και αν για ένα χρονικό διάστημα όλοι στην Ελλάδα  "υποχρεωθούμε" να περιορίσουμε την χρήση των σκαφών μας (για να μην αναφερθούμε σε αγορά καινούριων), αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χάσουμε και να ξεχάσουμε την επαφή μας με την θάλασσα, με τα φουσκωτά και με τους θησαυρούς της χώρας μας.
  Αγοράστε λοιπόν το νέο τεύχος του περιοδικού, και κρατήστε την επαφή με την θάλασσα και τα σκάφη που τόσο αγαπάτε. 

Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΤΟ ΦΟΥΣΚΩΤΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ 52η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ GENOVA

Το Περιοδικό ΦΟΥΣΚΩΤΟ θα βρίσκεται όλη την επόμενη εβδομάδα (8-13/10) στο Ναυτικό Σαλόνι της Genova για να καταγράψει και να φωτογραφίσει όλα (και εννοούμε ΟΛΑ!) τα νέα, ανανεωμένα αλλά και γνωστά μοντέλα φουσκωτών σκαφών. Σύντομα θα υπάρξουν αναρτήσεις με τις πρώτες φωτογραφίες, καθώς και video από την έκθεση στο youtube.