Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ (Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ!)

  Χρόνια πολλά σε όλους τους, νέους και παλιούς, φίλους του περιοδικού «ΦΟΥΣΚΩΤΟ», που είναι και προσωπικοί μας φίλοι (κάποιοι απ’ αυτούς δε, έρχονται από δεκαετίες πίσω). 
  Σ’ αυτό το ευχητήριο σημείωμα, θα θέλαμε να εκφράσουμε τη χαρά και την ευτυχία μας που ζούμε σ’ αυτή την όμορφη, ηλιόλουστη χώρα, και που αξιωθήκαμε να την χαρούμε για πολλά καλοκαίρια μ’ ένα μικρό, δικό μας, σκάφος. 
  Γιατί, αν τα βάλουμε όλα σε μια ζυγαριά, οι δυσκολίες των δύο-τριών τελευταίων ετών δεν μπορούν με τίποτα να επισκιάσουν τα όμορφα χρόνια που ζήσαμε, και που ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ότι θα ξαναζήσουμε στο μέλλον! 
  Και, στο κάτω-κάτω, την ευθύνη δεν την έχουν αποκλειστικά οι πολιτικοί (όπως αρέσει στον λαό μας να λέει), αλλά οι ψηφοφόροι αυτής της χώρας, που ανέδειξαν αποδεδειγμένα ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ανθρώπους στην ηγεσία της χώρας μας, ακολουθώντας τυφλές κομματικές επιταγές (και συχνά, «προσωπικά βολέματα»). 
  Υπ’ αυτή την έννοια, κανείς δεν δικαιούται «να γκρινιάζει». Και δεν το κάνουμε ούτε εμείς, που με την αρθρογραφία μας ΦΩΝΑΖΑΜΕ από το 2007 –και κυρίως μετά το 2009– γι’ αυτό που ερχόταν! 
  Δηλώνουμε λοιπόν αισιόδοξοι, και παραμένουμε πιστοί στην Ελλάδα του ήλιου και της θάλασσας. 
  Στην Ελλάδα, που μπορεί να μας πληγώνει αυτό τον καιρό… 
  Αλλά η θάλασσα θα είναι και αύριο εκεί! 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Η ΖΩΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Α.Ε.ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ 2 ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΦΟΡΤΙΣΤΩΝ ΤΗΣ VICTRON ENEGRY


  Η VICTRON ENERGY παρουσίασε 2 νέα μοντέλα φορτιστών στα 24V, τον Skylla i 24V/80A και Skylla i 24V/100A, με δυνατότητα επιλογής για 1 ή 3 εξόδους. Τα νέα αυτά μοντέλα είναι 30% ελαφρύτερα και 35% μικρότερα σε μέγεθος από τους προηγούμενους Skylla και άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα. Μπορούν να συνδεθούν και να ελέγχονται με χειριστήριο, παρέχοντας πληροφορίες όπως στάδιο φόρτισης και ρύθμιση της έντασης του εναλλασσόμενου ρεύματος που δέχεται από την στεριά ή την γεννήτρια. Έχει ενσωματωμένη θύρα σύνδεσης ΝΜΜΑ 2000 και μπορεί να συνδεθεί σε οποιοδήποτε δίκτυο ΝΜΜΑ 2000 και να έχει και την αντίστοιχη πιστοποίηση. Στο άμεσο μέλλον θα μπορούν να συνδέονται παράλληλα δύο Skylla i καθώς και με άλλες συσκευές Victron όπως τα μοντέλα Multiplus. Κατασκευασμένος για να μπορεί να αντέχει σε άσχημες συνθήκες όπως υψηλή θερμοκρασία, υγρασία και θαλασσινό περιβάλλον, είναι η καλύτερη πρόταση για τέλεια φόρτιση μπαταριών, προστατεύοντας και επιμηκύνοντας ταυτόχρονα την διάρκεια ζωής των, χάρη στο προηγμένο σύστημα φόρτισης και συντήρησης όλων των τύπων μπαταριών.   
  Για περισσότερες πληροφορίες, Ζώης Ευσταθίου Α.Ε., Λεωφ. Ποσειδώνος 57, Μοσχάτο, Τηλ.: 210 9409828, Fax: 210 9409112, www.zois.gr, E-mail: zois@zois.gr.

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΚΑΠΛΑΣ

ΘΕΜΑ: Σχέδιο νόμου με τίτλο «Κώδικας φορολογίας εισοδήματος»


Αξιότιμες/οι Κυρίες και Κύριοι Βουλευτές,

Ο Σύνδεσμός μας σας μεταφέρει την κραυγή αγωνίας και απελπισίας των, ανά τη Επικράτεια, άνω των 450 μελών του και των χιλιάδων απασχολούμενων στις συναφείς επιχειρήσεις.
- Μη εξαφανίζετε τις Ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις λέμβων – βαρκών.
- Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από τα Λιμεναρχεία αποδεικνύουν ότι ποσοστό 92% λέμβων μήκους 5 μέτρων είναι ελληνικής κατασκευής !!! Δεν αποτελούν προϊόντα ενδοκοινοτικής απόκτησης ή εισαγωγής από τρίτες χώρες !!!
- Ο ιδιοκτήτης βάρκας, ο βαρκάρης, δεν είναι «σκαφάτος»
- Η κυριότητα βάρκας δεν είναι χλιδή και τεκμήριο πολυτελούς διαβίωσης !!!.
- Μη ξεχνάμε ότι είμαστε ναυτική χώρα με 17.000 χιλιόμετρα ακτογραμμής και πάνω από 7.000 μικρά και μεγάλα νησιά
- Πολλοί συνάδελφοι έχουν ήδη κλείσει τις επιχειρήσεις τους ενώ μας πνίγουν τα χρέη.
- Ζητάμε την κατάργηση της ετήσιας τεκμαρτής δαπάνης με βάση την κυριότητα σκάφους αναψυχής μέχρι και επτά (7) μέτρων.
  Καλέστε μας να σας ενημερώσουμε και δια ζώσης επί όλων των παραμέτρων οικονομικών-Φ.Π.Α., απασχόλησης, εσόδων Κρατικού Προϋπολογισμού κ.λπ., που συνθέτουν το απολύτως βάσιμο και επαρκές της πλήρως αιτιολογημένης επιχειρηματολογίας μας. 
  Είμαστε στη διάθεσή σας και αναμένουμε την εκδήλωση του ενδιαφέροντός σας. 

Με τιμή

Για το Δ.Σ./Σ.Ε.ΚΑ.ΠΛ.Α.Σ.-Π.Ε.Ε.Υ.

Ο Πρόεδρος                 Ο Γενικός Γραμματέας
Ηλίας Περιμένης              Αλέξανδρος Ζέης

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ...

  Μια φορά κι έναν καιρό, σε μιά χώρα όλο ήλιο και θάλασσα που λεγόταν Ελλάδα, υπήρχε ένας κατασκευαστικός και εμπορικός κλάδος που λεγόταν "Κλάδος Φουσκωτών Σκαφών". Κι ύστερα, ήρθε η καταστροφή: Κακές κυβερνήσεις, εθνικό χρέος, ακατάλληλοι υπουργοί, ένας πρωθυπουργός που εγκλημάτησε κατά του έθνους, απρογραμμάτιστοι επιχειρηματίες, και εν τέλει ένας εξαντλημένος λαός που φοβάται μην του τύχει το χειρότερο κι έτσι υπακούει αδιαμαρτύρητα στις αποφάσεις της κάθε κυβέρνησης που ισχυρίζεται και –όντως– προσπαθεί να σώσει ό,τι μπορεί από το πλοίο που βυθίζεται. Το αν καταφέρει να το κρατήσει στην επιφάνεια, είναι κάτι που θα φανεί τους επόμενους μήνες, παρ' ότι οποιαδήποτε θετική εξέλιξη κι αν υπάρξει, θα κάνει μερικά χρόνια να φανεί στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία, οπότε αν ένας επιχειρηματικός κλάδος έχει μηδενιστεί (και όχι απλώς μειώσει τους τζίρους του), τότε δεν υπάρχει απολύτως καμμία πιθανότητα ανάκαμψης στο άμεσα ορατό μέλλον. 
  Ένας τέτοιος κλάδος είναι αυτός των φουσκωτών σκαφών, και θα λέγαμε της θαλάσσιας αναψυχής γενικότερα. Οι εισαγωγείς και οι κατασκευαστές σκαφών (και βεβαίως κινητήρων) βρίσκονται στο μηδέν εδώ και πολλούς μήνες, ενώ είναι απίθανο να αλλάξει κάτι το 2013, γιατί το νέο φορολογικό νομοσχέδιο ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΑΜΕΙΩΤΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ! Αλλά ακόμα κι αν μειώνονταν τα τεκμήρια σκαφών, εφ' όσον α) δεν μειώνονται τα τεκμήρια κατοικιών, β) αυξάνεται η φορολογία, γ) προβλέπεται ύφεση 5-7% για το 2013, είναι σαφές ότι πελάτες για καινούρια σκάφη δεν θα υπάρξουν όχι μόνο γιατί δεν έχουν χρήματα, αλλά γιατί θα αντιμετωπισθούν σαν εγκληματίες φοροφυγάδες, ή σαν κροίσοι που πρέπει να φορολογηθούν βαρύτατα. 
  Έβγαλε μιά ανακοίνωση εκείνη η ώριμη Κρητικοπούλα υπουργός Τουρισμού, μαζί με εκείνον τον ανεκδιήγητο υπουργό εμπορικής ναυτιλίας Μουσουρούλη (το έχετε παρατηρήσει ότι διαχρονικά το υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας αποτελεί καταφύγιο άχρηστων πολιτικών και παιχνίδι ηλίθιων πρωθυπουργών;), στην οποία έλεγαν ότι θα ενισχύσουν τον θαλάσσιο τουρισμό με σκάφος! Δεν έριξαν όμως, οι ακατάλληλοι, μιά ματιά στην ίδια τους την χώρα, για να δουν τους χιλιάδες ανέργους του κλάδου και τις δεκάδες, εκατοντάδες επιχειρήσεις μικρών σκαφών, οι οποίες έχουν κλείσει ή αδρανοποιηθεί κάτω από τα βάρη δανείων και κρατικών υποχρεώσεων ενώ ταυτόχρονα έχουν πάνω από δύο χρόνια να πουλήσουν έστω και ένα κουπί!
  Ο κλάδος αυτός, που υπηρετήσαμε με τα περιοδικά μας "POWERBOAT & RIB" και "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" εδώ και 20 χρόνια, έχει πάψει να υπάρχει! Τελεία και παύλα! Δεν μπορούμε να πούμε καν ότι "φυτοζωεί", γιατί ακόμα και για να "φυτοζωείς" πρέπει να βρίσκεις κάποια χόρτα στις άκρες του δρόμου για να τα βράζεις και να τα τρως όπως γινόταν στην Κατοχή τους χειμώνες του 1942 και 1943! Στον κλάδο σκαφών αναψυχής όμως, και ιδίως σε αυτόν των φουσκωτών δεν υπάρχουν ούτε χόρτα, ούτε κοτσάνια, ούτε ρίζες, ούτε καν μαλακό χώμα! Μόνο πέτρες και βράχια, τα οποία ως γνωστόν ούτε βράζονται ούτε τρώγονται!
  Ο κλάδος αυτός, τον οποίον υπηρετήσαμε με συνέπεια εδώ και 20 χρόνια (το ξαναλέμε για να το εμπεδώσουμε κι εμείς οι ίδιοι), έχει αδιαφορήσει εντελώς και για εμάς, και για τα περιοδικά μας, και για το blog μας, και για τις προσπάθειές μας να τον στηρίξουμε και να τον κρατήσουμε ζωντανό, έστω και με χαμηλούς σφυγμούς, ώστε να ζήσει να δει την ανάκαμψη –όποτε κι αν έρθει αυτή. Δυστυχώς, και αυτό το λέμε με πραγματικά μεγάλη λύπη και συντριβή, οι άνθρωποι που στηρίξαμε, βοηθήσαμε και προβάλλαμε, δεν ενδιαφέρονται εάν ζήσουμε ή αν πεθάνουμε, παρ' ότι πολλοί εξ' αυτών –για να μην πούμε οι περισσότεροι– έχουν από μικρές έως σοβαρότατες ανεκπλήρωτες οικονομικές υποχρεώσεις απέναντί μας. Καταλαβαίνουμε βέβαια τους λόγους για τους οποίους πολλοί "δεν σηκώνουν το τηλέφωνο", αλλά και πάλι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες και είναι γεγονός ότι πραγματικά περιμέναμε διαφορετική συμπεριφορά από ένα κλάδο ο οποίος οφείλει στο περιοδικό "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" και στις ιστορίες του, τα τεστ και τα ταξίδια του της δεκαετίας του '90, τον μεγαλύτερο λόγο ανάπτυξής του την δεκαετία του 2000: Αν δεν είχε υπάρξει το περιοδικό "ΦΟΥΣΚΩΤΟ", ό,τι κι αν πει ο καθένας, είναι γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των αγοραστών φουσκωτών σκαφών θα είχε παραμείνει (ή θα είχε στραφεί) στα πολύ φθηνότερα, πληρέστερα και πιό ολοκληρωμένα σαν προϊόντα πλαστικά ταχύπλοα των 5-8 μέτρων (τα οποία παραδίδοντο κυριολεκτικά "με το κλειδί στο χέρι", ενώ ως γνωστόν τα περισσότερα φουσκωτά χρειάζονταν γερό τρέξιμο και ψάξιμο από τον αγοραστή μέχρι να ολοκληρωθούν). Γι' αυτούς λοιπόν που σήμερα αδιαφορούν αν το "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" και οι άνθρωποί του ζουν ή πέθαναν, γι' αυτούς που συνεχίζουν (όπως όλοι μας άλλωστε) την καθημερινή ρουτίνα ελπίζοντας στο θαύμα (αλλά για να μείνουν στην ζωή καταδίκασαν σε θάνατο άλλους ανθρώπους και επιχειρήσεις μην πληρώνοντάς τους, όπως ας πούμε την δική μας επιχείρηση), μπορούμε να πούμε ότι ντρεπόμαστε για λογαριασμό τους! Κι αυτό το λέμε γιατί έχουν πέσει τόσο χαμηλά ώστε δεν είναι ικανοί ούτε καν να ντραπούν, όπως ακριβώς ένας ναρκομανής δεν ντρέπεται να κάνει μιά κλοπή ή να ζητήσει ελεημοσύνη για την δόση του. Αυτοί, δεν ντρέπονται αν κάποιος τους πει ότι είναι απατεώνες και λαμόγια. Θα έπρεπε όμως να σκεφτούν, ότι επειδή η ζωή έχει γυρίσματα, "αύριο" (όποτε κι αν έρθει αυτό το "αύριο") που θα ανοίξει και πάλι η αγορά, εμείς θα φροντίσουμε ώστε κανείς να μην αγοράσει σκάφος από απατεώνες και λαμόγια.
  Το περιοδικό "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" συνεχίζει την έκδοσή του κανονικά, έστω και χωρίς διαφημίσεις (γιατί σοβαρός επιχειρηματίας είναι αυτός που αν δεν έχει χρήματα δεν διαφημίζεται, κι όχι αυτός που διαφημίζεται με σκοπό να βάλει φέσι), και το επόμενο τεύχος θα είναι στα περίπτερα πριν τα Χριστούγεννα. Και όπως είχαμε προαναγγείλει, από την επόμενη εβδομάδα (10/12) θα μπορείτε να βρείτε όλες μας τις εκδόσεις και όλα μας τα τεύχη από το 1978 μέχρι σήμερα (!!!), στα νέα μας γραφεία σε κεντρική λεωφόρο των Μελισσίων, όπου θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο καθώς και τμήμα με αναμνηστικά είδη δώρων, πάντα γύρω από τις εκδόσεις και τα ενδιαφέροντα στα οποία αφιερώσαμε την ζωή μας, δηλαδή στο τρίπτυχο σκάφος-αυτοκίνητο-μοτοσυκλέττα!

Στις 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ επισκεφθείτε το blog μας για να μάθετε τη διεύθυνση του νέου μας πολυχώρου!

Υ.Γ. Το ξαναλέμε: Παρ' ότι οι μικροί και μεγάλοι εκδοτικοί οργανισμοί και τα μικρά και μεγάλα περιοδικά καταρρέουν, το "ΦΟΥΣΚΩΤΟ" συνεχίζει κανονικά την έκδοσή του με νέες ιδέες και βελτιωμένη ύλη, αυξάνοντας μάλιστα τις πωλήσεις του! Και ταυτόχρονα, ετοιμάζουμε μιά σειρά νέων εκδόσεων από τις οποίες αυτή τη στιγμή μπορούμε να σας αποκαλύψουμε μόνο ΜΙΑ: Την επιστροφή του Ιστορικού περιοδικού μοτοσυκλέττας MOTOSPORT!