Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΣΚΙ ΜΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΚΑΦΟΣ ΜΑΣ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ… ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ!!!

  Σίγουρα αυτό είναι ένα θέμα, το οποίο «δεν κατείχαμε»! Και ευτυχώς που βρέθηκε ένας αναγνώστης μας, ο οποίος μας άνοιξε τα μάτια, μας ενημέρωσε και με τη σειρά μας ενημερώνουμε όλους εσάς ώστε να μην έχετε παρόμοια προβλήματα! Διαβάστε την επιστολή-καταγγελία-ενημέρωση του αναγνώστη μας, και το σχόλιό μας ακολουθεί.

«Κύριε Παπανδρέου,
Ενα αλλο θεμα που θα ηθελα να σας αναφερω (και το οποιο δεν νομιζω να το ξερουν πολλοι αναγνωστες σας), ειναι οτι συμφωνα με τον ΓΚΛ ειναι παρανομη η ελξη θαλασσιου σκι, θαλασσιου δακτυλιδιου κ.α. εαν ο χειριστης του σκαφους δεν κατεχει αδεια προπονητη θαλασσιου σκι κατηγοριας Α, Β η Γ.
  Εγω πληρωσα 600 Ευρω προστιμο απο το λιμεναρχειο Χαλκιδας για αυτον ακριβως τον λογο (τραβουσα δακτυλιδι στην μεση του Ευβοικου) οποτε παρακαλω ενημερωστε τους αναγνωστες σας.
  Σας επισυναπτω το ΦΕΚ οπου μπορειτε να δειτε οτι στο Αρθρο 6 παραγραφος 1  (η) αναφερεται για το Θαλασσιο σκι οτι στο σκαφος πρεπει να επιβαινουν 2 ατομα εκ των οποιων ο χειριστης να κατεχει τα τυπικα προσοντα του αρθρου 22 παραγραφος 2ι. Σε αυτο το αρθρο αναφερεται οτι ο χειριστης πρεπει να κατεχει αδεια προπονητη θαλασσιου σκι Α, Β, Γ κατηγοριας.
  Τα ιδια ακριβως αναφερονται και για το θαλασσιο δακτυλιδι στο αρθρο 9 παραγραφος 7, αλλα και για ολα τα θαλασσια σπορ σε αλλα αρθρα.
  Σας ευχαριστω για την προσοχη σας και σας ευχομαι καλο καλοκαιρι και καλη δυναμη
 
  Με Τιμη  »
 




  Το σχόλιό μας, εάν όλα τα παραπάνω είναι ακριβή –που σίγουρα είναι– μάλλον περιττεύει. Είναι συνηθισμένη πρακτική στους διάφορους νόμους αυτού του έρημου κράτους (που έχει λύσει όλα του τα προβλήματα και απομένει μόνο το θαλάσσιο σκι) να παραπέμπουν σε άρθρα, εδάφια και παραγράφους, τα οποία πρέπει κανείς να τα αναζητά σε προηγούμενους νόμους, παλαιά ΦΕΚ κτλ. Θα λέγαμε ότι η υποχρέωση άδειας εκπαιδευτού θαλάσσιου σκι θα έπρεπε να υπάρχει μόνο στους χειριστές επαγγελματικών σκαφών, και όχι ιδιωτικών. Όμως, ο αναγνώστης μας αναφέρει ότι δέχτηκε πρόστιμο 600 Ευρώ (!!!) επειδή τραβούσε σκι χωρίς άδεια εκπαιδευτού, και υποθέτουμε βέβαια, ότι το σκάφος του ήταν ιδιωτικό. Εν πάση περιπτώσει, θα απευθύνουμε σχετικό ερώτημα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο και θα ψάξουμε για μια ακόμα φορά την Νομολογία, μια και αυτό είναι κάτι που για πρώτη φορά συναντάμε, ή πιο σωστά, αντιλαμβανόμαστε. Αλλοίμονο αν δεν μπορούμε να ρυμουλκούμε θαλάσσια παιχνίδια και σκι με το  μικρό σκάφος αναψυχής, που για να το έχεις πλέον, πρέπει να έχεις κόψει από εφημερίδα και τσιγάρο μέχρι καφέ και ταβερνάκι! Δυστυχώς όμως δεν είναι απίθανο «κάποιος κάπου κάποτε» να πέρασε ένα τέτοιο αρθράκι στον Γ.Κ.Λ., είτε για να ελέγξει είτε για να ευνοήσει τους επαγγελματίες, αδιαφορώντας, ως συνήθως, για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις που θα είχαν οι απλοί  (και βαρέως φορολογούμενοι) ιδιώτες/πολίτες αυτού του απίθανου, πανέμορφου, εξωφρενικού, ηλιόλουστου αλλά και «άτυχου» (ως προς τις κυβερνήσεις του) κράτους!

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν οποιοσδήποτε αναγνώστης έχει γνώση και μπορεί να μας ενημερώσει για τα παραπάνω, παρακαλούμε ας σχολιάσει στη συνέχεια, κάνοντας «κλικ» πάνω στον τίτλο του άρθρου και γράφοντας το σχόλιό του. Επίσης, μπορείτε να στέλνετε e-mail στα papandre@otenet.gr,και papandreou@live.gr.

3 σχόλια:

  1. Ετσι οπως τα λεει ο φιλος ειναι τα πραγματα.Στο Λιμ.Ισθμιων τα ιδια ακριβως μου ειπαν σε ερωτηση μου,και μου εδωσαν τον σχετικο νομο.Ευτυχως πρωτα ρωτησα και δεν εφαγα καποιο προστιμο.Περι Νομου τι να πω ?? Ντροπη τους σε μια θαλασσινη Χωρα οπως η δικη μας,Θα μπορουσαν να δινουν καποιο χαρτι με καποιες σχετικες γνωσεις "η" με το περας καποιων ετων απο την αποκτηση της αδειας ταχυπλοου που εχουμε.Παντως ειναι κριμα καποιοι φιλοι μας να μην μπορουν να χαρουν την θαλασσα οπως θελουν.

    ΖΟΡΜΠΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρελλό! Απορώ γιατί δεν έχουν κάνει κινήσεις διαμαρτυρίας αλλά και επίσημο διάβημα προς το αρμόδιο Υπουργείο οι Ομιλοι φουσκωτών αλλά και η νεοσύστατη Ομοσπονδία τους, η οποία βεβαίως είναι μάλλον "οικογενειακή υπόθεση" αφού ποτέ δεν είχαμε την παραμικρή επίσημη ενημέρωση για την ίδρυση, την ύπαρξη και τις δραστηριότητές της! Καλή είναι λοιπόν η διοργάνωση της Πανελλήνιας με τους 75 "έχοντες" που κατάφεραν να βρεθούν φέτος με τα σκάφη τους στην Αντίπαρο, αλλά το θέμα της "ποινής" του ιδιώτη που κάνει σκι τα μέλη της οικογένειάς του με το φουσκωτό του, είναι απείρως πιο σημαντικό και επηρεάζει ΧΙΛΙΑΔΕΣ κατόχους μικρών και πολύ μικρών σκαφών αναψυχής. Το ίδιο ισχύει και για τον ΣΕΚΑΠΛΑΣ που υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται για την αύξηση των πωλήσεων σκαφών αναψυχής, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα μάλλον "κοιμήθηκε": Τι να τα κάνουμε τα σκαφάκια που μας πουλάτε ρε μεγάλοι, αν δεν μπορούμε να τραβήξουμε τα παιδάκια μας με μια κουλούρα? Αλλά το νέο Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΛΑΣ και η πολιτεία των μελών του, θα μας απασχολήσουν σύντομα σε ειδικό άρθρο. Επι του παρόντος, εχουμε ξεκινήσει ενέργειες και επαφές με στόχο την αναστολή του συγκεκριμένου άρθρου του Γ.Κ.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το επισυναπτόμενο ΦΕΚ που μπορώ να το βρω? Ξέρουμε το νούμερο , χρονολογία, τεύχος?

    Βρήκα στο ΦΕΚ με αρ. φύλλου 1535, τεύχος δεύτερο, 4 Αυγούστου 2008 ότι χρειάζονται διάφορα δικαιολογητικά για να πάρεις άδεια εκμίσθωσης θαλάσσιων παιχνιδιών. Για χρήση σε ιδιωτικό σκάφος δεν βρίσκω πουθενά να απαιτείται άδεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή