Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Σχόλιο fouskoto-mag.blogspot.com για τους Πολιτικούς και το Ναυτικό Σαλόνι.

ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΙ!
ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥ!!!


  Πέρυσι, ήταν η κα Κατσέλη που εγκαινίασε το Ναυτικό Σαλόνι, «φρέσκια» υπουργός, λέγοντας διάφορες ανούσιες μεγαλοστομίες. Φέτος, μετά από μία καταστροφική χρονιά για τον κλάδο των σκαφών αναψυχής, και αφού τα διάφορα παιδικά πειράματα της άπειρης και –το λιγότερο- «παράξενης» κυβέρνησης διέλυσαν και ανασύστησαν το Υπουργείο Ναυτιλίας  (κάνοντάς το «Θαλασσίων Υποθέσεων»), εμφανίστηκε ο... Πουαρώ (δηλαδή, ο Υπουργός Γ. Διαμαντίδης που δεν ξέρει ακόμα αν το Λ.Σ. ανήκει στη Ναυτιλία, στην Αστυνομία ή στην... Περαχώρα!), να απαγγείλει το δικό του ποίημα, το οποίο και δημοσιεύουμε:


Ο Υπουργός κος Γιάννης Διαμαντίδης επεσήμανε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ότι: Η ναυτιλία μας, η παγκόσμια αυτή υπερδύναμη στη θάλασσα, είναι και θα είναι ακόμη περισσότερο με τη βοήθεια όλων μας, η βαριά βιομηχανία της χώρας μας. Η κυβέρνηση στηρίζει τις υγιείς επενδυτικές δυνάμεις όχι απλά για να γυρίσουμε σελίδα, αλλά να γράψουμε ένα νέο βιβλίο επιτυχιών για τη χώρα μας. Τα σκάφη αναψυχής και τα παρελκόμενά τους απασχολούν σήμερα στην πατρίδα μας περισσότερα από 45.000 άτομα αποτελώντας με αυτόν τον τρόπο μια τεράστια κατασκευαστική και εμπορική δύναμη για την Ελλάδα. Αλλά και στον εξαγωγικό τομέα, παρά τις αντίξοες συνθήκες που όλοι γνωρίζουμε, οι πωλήσεις σκαφών αμιγώς, δηλαδή καθαρά ελληνικής κατασκευής, παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις. Ελλάδα είναι και θάλασσα. Και θέλουμε τους Έλληνες πιο κοντά στη Θάλασσα, για ναυτοσύνη και διάδοση του Ελληνικού θαλασσινού πνεύματος και του ελληνικού σκάφους. Προς αυτή την κατεύθυνση όλοι μαζί θα εργαστούμε και πιστεύω ακράδαντα ότι θα πετύχουμε.


Ο κ.Υπουργός αμέσως μετά την τέλεση των εγκαινίων περιηγήθηκε στην έκθεση και δήλωσε τα εξής:
 Βρίσκομαι σε μία πανέμορφη έκθεση σήμερα, την οποία εγκαινίασα. Το γεγονός ότι τα περισσότερα σκάφη είναι ελληνικά αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο της ελληνικής βιοτεχνίας και βιομηχανίας στον τομέα αυτό. Είναι ένας κλάδος που θέλει στήριξη και θα πρέπει να το δούμε στη λογική ότι σχετίζεται με τη ναυτιλία μας και με το τουρισμό μας. Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και να δηλώσω ότι θα προσπαθήσω και με τους υπουργούς που έχουν την ευθύνη των θεμάτων που αφορούν -πέραν του υπουργείου στο οποίο προΐσταμαι- τον εν λόγω τομέα, να συζητήσω για να μπορέσουμε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, για να δώσουμε μια ώθηση σε αυτή τη βιομηχανία που είναι πάρα πολύ σημαντική για τη χωρά μας ιδιαίτερα σε αυτήν τη κρίσιμη περίοδο.


  Μετά απ’ αυτά, είναι απορίας άξιον, το πως και το γιατί οι υπεύθυνοι του κλάδου συνεχίζουν το γλείψιμο προς την εξουσία! Δεν βαρέθηκαν; Δεν κουράστηκαν; Δεν κατάλαβαν ότι το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν είναι ΝΕΚΡΟ, και χρειάζεται η προσπάθεια όλων να το ξεφορτωθούμε, για να μην πεθάνουμε κι εμέις μαζί του;


«Ουουουουουουουουουουουουουουουουουουου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου