Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΦΟΥΣΚΩΤΟ» ΣΤΙΣ 20/11 ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

  Ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας που ΔΕΝ μας ρωτούν φέτος «γιατί άργησε να κυκλοφορήσει το τεύχος», δείχνοντας κατανόηση απέναντι στα τεράστια προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος (κατασκευαστών, εισαγωγέων και ναυτικού Τύπου), λόγω της Διεθνούς κρίσης (10%), της Ελληνικής «ημι-χρεωκοπίας» (20%) και της Κυβερνητικής πολιτικής (70%), η οποία υπαγορεύεται από το εξωτερικό και βασίζεται στην αφαίμαξη λαού και επιχειρήσεων, όσο ακόμα ζουν και αναπνέουν. Ελπίζουμε ότι λίγο πριν τον θάνατο όλων μας (και της Ελλαδος ως κυρίαρχης χώρας), η αδύναμη αυτή Κυβέρνηση θα θυμηθεί το... ’21 και θα κάνει κάτι ουσιαστικό, όπως ας πούμε το να προσφύγει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε αυτός να συγκαλέσει ένα «συμβούλιο πολιτικών αρχηγών» όλων των κομμάτων, και να ληφθούν κάποιες αποφάσεις που θα δείξουν στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει αρραγές μέτωπο και όχι αυτοί οι πολιτικοί (και πολιτική) του κλαυσίγελου, που φέρνει αγανάκτηση και λύπη (τουλάχιστον μας έχουν κάνει ένα καλό: Κόψαμε την τηλεόραση για να μην τους βλέπουμε!).
  Μαζί με τα διάφορα που «κόβονται», κόπηκαν από τον κλάδο μας (του ναυτικού Τύπου) όχι μόνο οι διαφημίσεις αλλά και οι πληρωμές. Έτσι, το «καράβι» βυθιζόμενον τραβάει και αθώους στον πάτο, ελπίζουμε δε (και ευχόμαστε) ότι το μόνο που «θα πάθουν» τα διάφορα θαλασσινά έντυπα θα είναι οι καθυστερήσεις της κυκλοφορίας τους και όχι κάτι σοβαρότερο.
  Χαρακτηριστικό: Ένας «μεγάλος» κατασκευαστής, μας έκοψε την (απλήρωτη εισέτι) διαφήμιση, λέγοντάς μας: «Δεν χρειάζεται να διαφημιζόμαστε, γιατί πουλάμε μόνοι μας. Χάρη σας κάναμε τόσο καιρό, για να βοηθήσουμε το περιοδικό». Ευχαριστούμε λοιπόν για την «βοήθεια», αλλά θα ήταν προτιμότερο να μας πει «παιδιά, δύσκολη περίοδος, δεν περισσεύει μία, ας περάσει η κρίση και τα ξαναλέμε την άνοιξη».
  Όμως, πολλά και ενδιαφέροντα για τον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος αντιμετωπίζει την κρίση, στο νέο μας τεύχος, στις 20 Νοεμβρίου. Συγχωρήστε μας, οι όσοι φανατικοί φίλοι της γραφίδας μας, την μακρά καθυστέρηση, αλλά πρέπει κι εμείς κάπως να προφυλαχτούμε, μέχρι... «να κάνει ξαστεριά» (και ποιός πίστευε ότι θα γραφόταν αυτό για «σοσιαλιστική» Κυβέρνηση...).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου