Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ Νο 134, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010

Κυκλοφόρησε σε Αθήνα-Πειραιά (και από την επόμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα) το... πολυαναμενόμενο νέο τεύχος του περιοδικού “ΦΟΥΣΚΩΤΟ”. Είναι ένα τεύχος... “φιγουρίνι”, όπως έλεγαν παλιά τα γυναικεία περιοδικά που κυκλοφορούσαν κάθε σαιζόν με αποκλειστική ύλη τις δημιουργίες των ξένων σχεδιαστών. Στην περίπτωσή μας βέβαια έχουμε να κάνουμε με προϊόντα που αφορούν περισσότερο τους άνδρες, αλλά ποιός είπε ποτέ ότι οι άνδρες δεν ενδιαφέρονται για τα νέα μοντέλα των προϊόντων που τους αφορούν; Έτσι το νέο τεύχος αφιερώνεται αποκλειστικά στα ναυτικά σαλόνια της Genova και της Αθήνας, παρουσιάζοντας όλα τα νέα μοντέλα (αλλά και τη γνωστή γκάμα) των περισσότερων κατασκευαστών. Και για να μη γίνει κάποια παρεξήγηση, διευκρινίζουμε ότι η αναφορά γίνεται για τους συμμετέχοντες στα σαλόνια, δηλαδή τους Ιταλούς στη Genova και τους Έλληνες (κατά βάσιν) στην Αθήνα. Φυσικά, υπάρχουν πολλές και καλές εταιρείες φουσκωτών, Ελληνικών, Βρεττανικών, Σκανδιναβικών, και εν γένει διεθνών, που έχουν και καλά σκάφη και πολλά νέα μοντέλα για το 2011 αλλά δεν συμμετείχαν στις εκθέσεις. Τα σκάφη αυτά, θα παρουσιαστούν στο blog fouskoto-mag και βεβαίως στο περιοδικό, αμέσως μόλις μας γίνουν γνωστά.
  Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του νέου τεύχους είναι και το άρθρο της εισαγωγής στο ναυτικό σαλόνι Αθηνών και η έρευνα που κάναμε στον εμπορικό κόσμο, οι εκπρόσωποι του οποίου έπρεπε να απαντήσουν σε 5 ερωτήσεις σχετικά με την κίνηση της αγοράς και τις μελλοντικές εξελίξεις. Διαβάστε τις απαντήσεις τους και θα έχετε μιά πλήρη εικόνα του τι συμβαίνει σήμερα στον κλάδο που όλοι τόσο αγαπάμε, στον κλάδο των φουσκωτών σκαφών.
  Στη συνέχεια, μικρά αποσπάσματα από τα editorials, και η απαραίτητη υπενθύμιση: Αγοράστε το ΦΟΥΣΚΩΤΟ από το περίπτερο, και βοηθήστε στην συνέχεια του μοναδικού περιοδικού που εδώ και 16 χρόνια, σε εύκολες αλλά και σε δύσκολες εποχές, ασχολείται αποκλειστικά (και προωθεί φανατικά) τα φουσκωτά σκάφη. Το “ΦΟΥΣΚΩΤΟ” έχει ανάγκη τους αγοραστές-αναγνώστες του, περισσότερο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία του. Κι αυτό δεν είναι ούτε αποτυχία ούτε επιτυχία, αλλά μιά ανάγκη των καιρών, ανάγκη που την κάνει ακόμα πιο επιτακτική το καταρρέον οικονομικό περιβάλλον.


ΕΝ ΠΛΩ
DON’T WORRY, BE HAPPY!


  Μία ακόμα ανήσυχη νύχτα έφτασε στο τέλος της, ένας ακόμα ταραγμένος ύπνος τερματίστηκε από το γκρίζο φως της φθινοπωρινής αυγής. Κάτι έχω πάρει ανάποδα με την αλλαγή της ώρας, δεν εξηγείται αλλοιώς το ότι νομίζω ότι ξυπνάω στις 06.00 και το ρολόϊ δείχνει συνεχώς και επιμόνως μεταξύ 08.30 και 09.00. Καθημερινώς! Εν πάση περιπτώσει, η ανησυχία μου είναι απόλυτα λογική και, νομίζω, δικαιολογημένη, ιδίως μετά τις έντονες βροχοπτώσεις που είχαμε τις προηγούμενες εβδομάδες: Το σκάφος βρίσκεται σε parking χωρίς στέγαστρο! 


Η... απρόσμενη συνέχεια στο τεύχος Νο 134 που κυκλοφορεί.


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
“ΕΓΩ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΤΑ’ ΛΕΓΑ, ΜΑ ΤΑ’ ΚΟΥΓΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΑ”!


  Σας τά’ λεγα, κι ας με “παρεξηγούσατε”: Η “πολιτική” στην Ελλάδα δεν είναι θέμα κομμάτων, ιδεολογιών, “αρχών” κτλ., αλλά ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ. Κι αυτό σημαίνει ότι κάποιοι την έχουν ως βιοποριστικό μέσο, ενώ η επιβίωση των υπολοίπων –και περισσοτέρων– εξαρτάται ΑΠΟΛΥΤΑ και ΑΜΕΣΑ από το επίπεδο, την ευφυΐα και την διορατικότητα των πρώτων –και λιγότερων. Βέβαια, υπάρχει και το θέμα των εκλογών, δηλαδή μιά διαδικασία που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι “εμείς ορίζουμε τις τύχες μας”. Αυτό είναι ψευδές-ψευδέστατο, για τον εξής απλό λόγο: 


Η (ενδιαφέρουσα) συνέχεια στο τεύχος Νο 134 που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου