Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΟΓΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΣ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!

  Με κυνική απάθεια και χαυνωτική αδιαφορία, υποδέχτηκε ο κλάδος των μικρών σκαφών αναψυχής την νέα φοροκαταιγίδα, που φυσικά δεν άφησε ανεπηρέαστα τα φουσκωτά, ούτε και τους ιδιοκτήτες τους. Εκτός από την αύξηση των τεκμηρίων αλλά και την έκτακτη εισφορά- «τιμωρία» που ισούται με το 5% του «ετήσιου κόστους χρήσης» κάθε σκάφους, μεγάλο πρόβλημα συνεχίζει να αποτελεί η εντελώς άτιμη και κουτοπόνηρη γραμμή της κυβερνητικής προπαγάνδας, που παρουσιάζει τα σκάφη και τους ιδιοκτήτες τους συλλήβδην ως τους «πλουσίους που πρέπει να πληρώσουν», για να εμφανίσουν ως «δίκαιη» την φορολόγηση των γερόντων, των ανέργων και των χαμηλόμισθων εργατών και υπαλλήλων. Αλλά, επειδή ο σχολιασμός και η κριτική των έργων και των μεθόδων αυτής της κυβέρνησης (δυστυχώς και του κόμματος που βρίσκεται στην εξουσία) αποτελεί προσβολή στη νοημοσύνη μας, δεν συνεχίζουμε, περιμένοντας τον ιστορικό αλλά και τον ΔΙΚΑΣΤΗ του άμεσου μέλλοντος.
  Για το περιοδικό «ΦΟΥΣΚΩΤΟ», η πολιτικολογία τέλος. Ξοδεύουμε χαρτί, μελάνι ή/και ρεύμα με το να μιλάμε για ανίκανους. Καλύτερα λοιπόν να επιστρέψουμε στα σκάφη και στη θάλασσα, τα οποία, όταν με τον ένα ή τον άλλον τρόπο περάσει η θύελλα, θα «ανακαλύψουμε» ξανά. Γιατί δυστυχώς, η άθλια προπαγάνδα, η ακόμα πιό άθλια ψυχολογία και η τρις-άθλια οικονομική κατάσταση, έχουν αναγκάσει τους περισσότερους κατόχους φουσκωτών να μην τα χρησιμοποιούν, ακόμα και να τα... αποκηρύσσουν, ως δείγματα απαγορευμένης ευμάρειας και αμαρτωλού παρελθόντος!  Έχεις σκάφος; Το Ελληνικό κράτος σε θεωρεί από χέρι λαμόγιο και φοροφυγά! Το κρύβεις κι εσύ, και κάνεις ότι δεν υπάρχει. Κι έτσι ακόμα κι αν έχεις να διαθέσεις μερικά κατοστάρικα για τις καλοκαιρινές σου βόλτες, δεν το κάνεις «μη σε δει κανένα μάτι!». Δυστυχώς, αυτά είναι τα «σοσιαλιστικά σύνδρομα» μιάς νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης, σκληρότερης απέναντι στον Ελληνικό λαό ακόμα και από τις κατοχικές κυβερνήσεις των δωσίλογων και των Γερμανών. Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό...
  Όλο ξεφεύγουμε όμως... Ας επιστρέψουμε στο «ΦΟΥΣΚΩΤΟ» το οποίο θα προσπαθήσουμε να κυκλοφορούμε ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ, με ελάχιστες διαφημίσεις, λιγότερες σελίδες αλλά και χαμηλότερη τιμή, ενώ θα αναβιώσουμε ως «ένθετο» το πανέμορφο περιοδικό μας POWERBOAT & RIB, που θα καλύψει τη θαλάσσια μηχανοκίνηση και τα μικρά-μεσαία πολυεστερικά σκάφη (όπως και τα «υβριδικά», που σίγουρα θα εμφανιστούν σύντομα –περισσότερα στο τεύχος Νο 83 του «ΦΟΥΣΚΩΤΟ» που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες).
  Σίγουρα ο κλάδος των μικρών σκαφών αναψυχής δεν έχει ποτέ βρεθεί σε χειρότερη θέση, ένας κλάδος που δεν υπέστη «μείωση πωλήσεων και τζίρου» όπως άλλοι, αλλά κυριολεκτικά εκ-μηδενίστηκε! Αυτό όμως σημαίνει ό,τι είπαμε στον τίτλο αυτής της ανάρτησης: Δεν μπορείς να σκοτώσεις κάποιον για δεύτερη φορά! Δεν υπάρχει καμμία αμφιβολία –και αυτό θα αποδειχθεί τους επόμενους μήνες ή χρόνια- ότι η συγκεκριμένη κυβέρνηση έκανε τεράστια λάθη στην αρχή της θητείας της το 2009-2010, όχι όσον αφορά τα αρχικά δημοσιονομικά και φορολογικά μέτρα, αλλά την πλήρη αδιαφορία που επέδειξε στον παραγωγικό τομέα, στην ανάπτυξη, στην μικρομεσαία επιχείρηση, κάτι που οδήγησε στον θάνατό τους. Έτσι, το... «αισιόδοξο» στην όλη υπόθεση είναι ότι μπορούμε να σχεδιάσουμε, ασφαλείς στον κόσμο των νεκρών (!), την ανάστασή μας και την επόμενη ζωή μας! Απλώς θα περάσουμε λίγο δύσκολα και «παγωμένα» μέχρι να συμβούν αυτά! Πάντως, επειδή είναι απολύτως βέβαιον ότι το φθινόπωρο έρχεται μετά το καλοκαίρι, ο χειμώνας ακολουθεί και η άνοιξη επανεμφανίζεται εδώ και εκατομμύρια χρόνια, αυτό που πρέπει να κάνουμε και εμείς είναι να «συμπιέσουμε τον χρόνο» και να περιμένουμε την άνοιξη, πρώτα της δικής μας χώρας κι ύστερα, μοιραία, και του κλάδου. Ας προσπαθήσουμε να μείνουμε όρθιοι. Ζωντανοί-νεκροί ελέω κυβέρνησης-ΔΝΤ (ό,τι χειρότερο μπορεί να κάνει κάποιος στο λαό της χώρας του), αλλά όρθιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου