Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Η 6η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΟΥΣΚΩΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΣΤΗ ΚΩ


  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 Ο Όμιλος Φουσκωτών Σκαφών και Υποβρύχιου Ψαρέματος «Τρίτωνες» ενημερώνει για τη Λήξη του Προγράμματος που αφορά την 6η κατά σειρά Πανελλήνια Συγκέντρωση Φουσκωτών Σκαφών στο νησί της Κω.
  Το Διοικητικό Συμβούλιο αλλά και όλα τα μέλη του Ομίλου οφείλουν να ευχαριστήσουν το Δήμο της Κω για την οικονομική στήριξη που είχαμε, τη Μαρίνα της Κω για την άψογη συνεργασία όπως και την παραχώρηση θέσεων ελλιμενισμού για την φιλοξενία των σκαφών, αλλά όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την άριστη κάλυψη όλης της διοργάνωσης. Επίσης ευχαριστούμε όλους τους ντόπιους ψαράδες του Τουριστικού Λιμένα Κω για την παραχώρηση των θέσεών τους καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου καθώς και τους επαγγελματίες οι οποίοι έδειξαν μεγάλη ευαισθησία σε αυτές τις δύσκολες εποχές που περνάμε όλοι μας.
  Φυσικά δε θα μπορούσαμε να μην ευχαριστήσουμε όλα τα πληρώματα τα οποία τίμησαν με τη συμμετοχή τους αλλά και αναγνώρισαν τη μεγάλη επιτυχία αυτής της 6ης κατά σειράς Πανελλήνιας Συγκέντρωσης στο νησί μας, Οφείλουμε να τονίσουμε ότι παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στην περιοχή μας αυτό το τριήμερο τα πληρώματα ξεπέρασαν τις 80 συμμετοχές.
  Τέλος ο Όμιλος ευχαριστεί θερμά όλες της επιχειρήσεις του νησιού οι οποίες βοήθησαν στηρίζοντας οικονομικά την όλη διοργάνωση.

Οι χορηγοί είναι οι εξής:
NOVA VITA CLUB – NEL LINES – STADIUM RESTAURANT – ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Γ. ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ – ΠΥΡΟ ΠΑΝΟΣ – AUTO BANK RENTAL – SUZUKI ΠΑΧΟΣ ΕΛ. – ΚΑΥΚΑΣ – ΠΡΩΙΝΟ ΚΑΦΕ – ARGO – KOS AKTIS – PATMOS AKTIS – Ο ΛΙΧΟΥΔΗΣ – EVAL – TO SPECIAL – KOS MARINA – KOS MARINE CENTER – TANGO BAR – BLUE STAR FERRIES – ΚΩΣΤΟΓΛΑΚΗΣ ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ – ERGON – GIASOU GRILL HOUSE – FANOS TRAVEL – DALUZ – MYLOS BEACH BAR – ΚΩΣΤΑ ΠΑΛΛΑΣ – ΚΑΚΙΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ – SPITAKI RESTAURANT – INTERBETON – SELAS KOS – AVANTI RESTAURANT – V TOURS – PAVLOS MARINE – AVRA CAFE – NATUR GALATHRIS – ΜΠΑΛΑΛΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ – ΝΕΟΜΕΚ ΣΙΔΕΡΑ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ – PHOTO ART.







ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ "ΦΟΥΣΚΩΤΟ"
  Η εκπληκτική προσπάθεια του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών και Υποβρύχιου Ψαρέματος "Τρίτωνες" στο να διοργανώσει την καλύτερη Πανελλήνια Συγκέντρωση Φουσκωτών που έχει γίνει μέχρι σήμερα, στο πανέμορφο νησί της Κω (πρόκειται για την 7η, και όχι την 6η, Συγκέντρωση), δυστυχώς προσέκρουσε στον μεγαλύτερο ύφαλο όλων, αυτόν της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης. Έτσι, τα φιλόδοξα σχέδια και η μεγαλειώδης διοργάνωση καθώς και οι προοπτικές του κατάπλου... 300 ή 400 φουσκωτών (!), ένα εξ' αρχής υπερ-αισιόδοξο νούμερο, περιορίστηκαν σε μιά μεγάλη παρέα 80 περίπου σκαφών, αριθμός και πάλι ικανοποιητικός αν ληφθεί υπ' όψιν η μεγάλη απόσταση αλλά και οι όχι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες του τριημέρου 24-25-26 Ιουνίου. 
  Είναι αλήθεια, ότι εν μέσω της χειρότερης κρίσης που γνώρισε μεταπολεμικά η χώρα μας (εξαιρουμένης της Γερμανικής κατοχής, η οικονομική κρίση είναι ακόμα χειρότερη από αυτές του 1897 και του 1932), φάνταζε από ουτοπικό έως και προκλητικό το να ταξιδέψουν για εκατοντάδες μίλια στο Αιγαίο 300 έως 400 πανάκριβα και βενζινοβόρα φουσκωτά, για να παρευρεθούν σε μιά συγκέντρωση δύο ημερών. Από την άλλη μεριά, όσο κι αν η "επιδότηση καυσίμων" που προσέφεραν οι "Τρίτωνες" ήταν συγκινητικά μικρή (100 Ευρώ για σκάφη που θα διένυαν πάνω από 60 μίλια και 50 Ευρώ για κάτω από 60 μίλια), τα κόστη των καυσίμων για τα μεγάλα μονομήχανα και διμήχανα σκάφη που θα ήταν ικανά για αυτό το μεγάλο ταξίδι, υπολογίζονται κατά μέσο όρο στα 1.000 έως 2.000 Ευρώ ανά σκάφος (!). Έτσι, εάν ταξίδευαν στην Συγκέντρωση τα 300-400 "αναμενόμενα" φουσκωτά, θα ξόδευαν συνολικά περί το... μισό εκατομμύριο Ευρώ μόνο για καύσιμα!!! Ουτοπικό; Ακριβώς! Θα πρέπει λοιπόν, ανεξαρτήτως καλών προθέσεων και τέλειων διοργανώσεων, η οργανωτική επιτροπή της -υπό ίδρυσιν- Ομοσπονδίας Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος που κάνει τις αναθέσεις των διοργανώσεων της μεγάλης ετήσιας συγκέντρωσης, να λαμβάνει υπ' όψιν της, εκτός των οικονομικών συγκυριών, και τις αποστάσεις. Γιατί, παρά την (επαναλαμβάνουμε για μία ακόμα φορά) εκπληκτική και υπέρ-πλήρη προσπάθεια του Ομίλου αλλά και όλων των επαγγελματιών της Κω, δεν μπορείς να ζητάς από μερικές εκατοντάδες σκάφη να διανύσουν όλο το Αιγαίο για να συμμετάσχουν στην Συγκέντρωση (ούτε και το να φτάσουν εκεί σε πλοία της γραμμής πάνω στα τρέϊλερ τους συνάδει με συγκέντρωση φουσκωτών). Θα πρέπει πάντα η απόσταση "να μοιράζεται", αλλά και να υπάρχει η πρόβλεψη για αναβολή ή και ματαίωση της εκδήλωσης, αν τα πράγματα δείχνουν αρνητικά όπως φέτος. Για μία ακόμα φορά πάντως, συγχαρητήρια στους "Τρίτωνες", διπλά συγχαρητήρια στους 80 συμμετέχοντες (οι οποίοι προφανώς είχαν και την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος των καυσίμων τους, γιατί κέφι έχουμε όλοι!), και μπράβο στους τοπικούς χορηγούς της διοργάνωσης.
  Και του χρόνου για την 7η (8η) Συγκέντρωση Φουσκωτών, αυτή τη φορά ελπίζουμε με γνώμονα την λογική (απόσταση!).

1 σχόλιο: