Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

Ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ έστειλε το ακόλουθο ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τα ισχύοντα για την έκδοση ατομικής, ερασιτεχνικής και επαγγελματικής άδειας αλιείας.
       Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Γενικού Κανονισμού Λιμένων αριθ. 45 (ΦΕΚ 1535 τ.Β’/4-8-2008), η θεσμοθέτηση του οποίου έγινε μετά από πρόταση του Συνδέσμου μας:

1. Κάτοχος ατομικής επαγγελματικής άδειας αλιείας, μπορεί να εφοδιασθεί και με ατομική ερασιτεχνική άδεια αλιείας και να αλιεύει επιβαίνοντας σε σκάφος που έχει εφοδιαστεί με άδεια σκάφους ερασιτεχνικής αλιείας. 
Απαγορεύεται στους κατόχους ερασιτεχνικής ατομικής αλιείας, η αλιεία από σκάφη εφοδιασμένα με άδεια επαγγελματικής αλιείας. 
Απαγορεύεται στο ίδιο πρόσωπο η κατοχή περισσότερων από μία ατομικών αδειών ίδιας κατηγορίας (επαγγελματικής – ερασιτεχνικής).

2. Η ημερομηνία έναρξης ισχύος των διατάξεων του πρώτου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου θα ορισθεί με διαταγή του Αρχηγού Λ.Σ. μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων διαδικασιών αναβάθμισης του Κέντρου Αλιευτικού Μητρώου (Κ.Α.Μ.)» 

Ήδη οι διαδικασίες αναβάθμισης του Κέντρου Αλιευτικού Μητρώου ολοκληρώθηκαν και κατά συνέπεια κάτοχος ατομικής επαγγελματικής άδειας αλιείας μπορεί να εφοδιασθεί και με αντίστοιχη ερασιτεχνική και να αλιεύει επιβαίνοντας σε σκάφος εφοδιασμένο με άδεια σκάφους ερασιτεχνικής αλιείας (ΣΧΕΤ.: ΥΠτΠ/ΛΣ/ΔΛΑ Β΄-Γ΄ ΩΠ: 251056/05-2010 προς όλες τις Λιμενικές Αρχές της Χώρας).

 Δεδομένου ότι σύμφωνα με το άρθρο 6 παργ. 1α του π.δ. 373/85 (ΦΕΚ 131 Α΄) προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειας σκάφους ερασιτεχνικής αλιείας είναι η κατοχή ατομικής ερασιτεχνικής άδειας αλιείας, παρέχεται πλέον το δικαίωμα σε επαγγελματία αλιέα που έχει στην κυριότητά του ερασιτεχνικό σκάφος αναψυχής να το εφοδιάσει και με άδεια σκάφους ερασιτεχνικής αλιείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου