Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

ΠΕΡΑΣΤΕ ΣΤΙΣ 16 ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ!

(15 ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ Α4!)  

Πήγε άνθρωπός τις την άδεια πλόων του σκάφους του για ανανέωση, σε Λιμεναρχείο της Αττικής. Πήγε στις 2 Αυγούστου, και η άδεια είχε λήξει στις 29 Ιουλίου (2010), δηλαδή προ τριών ημερών. Αφού κατέθεσε όλα τα χαρτιά, παράβολα, φωτογραφίες κτλ., ο υπεύθυνος λιμενικός του είπε: «Περάστε μετά τις 16 Αυγούστου να την πάρετε». – «Και μέχρι τότε;», ρώτησε ο άνθρωπος. – «Μέχρι τότε απαγορεύεται να κινήσετε το σκάφος», ήταν η απάντηση.
  Ο άνθρωπος, που ήθελε να φύγει για λίγες μέρες διακοπών και δεν επιθυμούσε να κλείσει το σκάφος του στο parking τον Δεκαπενταύγουστο, πήρε τις αποδείξεις του Λιμεναρχείου που ανέγραφαν την αιτιολογία (ανανέωση άδειας πλόων) καθώς και τον αριθμό λεμβολογίου, πήρε και την φωτοτυπία της παλαιάς άδειας (τριών ημερών ληγμένης) και πήγε τις διακοπές που περίμενε ένα χρόνο. Στην ερώτηση γιατί δεν πήγε νωρίτερα για ανανέωση, η απάντηση είναι μιά άλλη ερώτηση: Γιατί να χρειάζονται 15 ημέρες για μια φωτοτυπία Α4 με καρφιτσωμένη την φωτογραφία; (Ως γνωστόν, οι νέες άδειες πλόων είναι χαρτιά γραφής Α4 (κακής ποιότητας μάλιστα) με... εξαετή διάρκεια, γιατί δεν υπάρχει υπηρεσία να εγκρίνει κoνδύλια για εκτύπωση βιβλιαρίων!
  Επί του θέματος όμως: Γιατί δεν βάζουν μιά σφραγίδα στην φωτοτυπία της παλαιάς αδείας πλόων, που να αναγράφει «Ισχύει για 30 ημέρες», όπως ακριβώς γίνεται ας πούμε στα ΚΕΠ με τις μεταβιβάσεις των αυτοκινήτων; Εφ’ όσον ο ιδιοκτήτης έχει καταθέσει όλα του τα χαρτιά, άρα είναι τυπικά εντάξει και το μόνο που μένει είναι η 15νθήμερη (!) γραφειοκρατική διαδικασία εντός του Λιμεναρχείου, γιατί του κρατάνε το σκάφος στη στεριά; Από «σαδισμό», ή μήπως επειδή κανείς δεν σκέφτηκε να στείλει μιά εγκύκλιο που να λέει «σφραγίδα επί φωτοτυπίας αδείας με διάρκεια 30 ημερών», και να πάψει να  ταλαιπωρείται ο κόσμος; Πιστεύουμε ότι συμβαίνει το δεύτερο (αυτό δα έλειπε, να ισχύει το πρώτο!) και το «ΦΟΥΣΚΩΤΟ» έχει ήδη αποστείλει σχετικό αίτημα και στο Υπουργείο και στον ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ (για να το προωθήσει).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου