Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ (ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ)

  Είναι σαφές-σαφέστατον, ηλίου φαεινότερον και ευρέως αποδεκτόν, ότι το εξωτερικό δημόσιο χρέος της Ελλάδος διαμορφώθηκε κυρίως μετά το 1981, και διογκώθηκε κυρίως την τελευταία δεκαετία. Σ’ όλο αυτό το διάστημα, προφανώς αυτοί που κυβερνούσαν, δανείζονταν, διακανόνιζαν και γνώριζαν επακριβώς τα νούμερα. Αυτοί, απέτυχαν. Και απέτυχαν, γιατί δεν ήταν αρκετά ικανοί, αρκετά θαρραλέοι, ή τίποτα (και) από τα δύο. Το ότι ΑΚΡΙΒΩΣ οι ίδιοι (αποτυχόντες) εμφανίζονται σήμερα ως «σωτήρες», είναι από ανησυχητικό μέχρι τραγικό. Ουδέν τραγικότερον όμως από την εμφάνιση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου  το πρωΐ της Τετάρτης 22/9 στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή», όπου κατάφερε να εκνευρίσει και να τρελλάνει τους (συνήθως φιλοκυβερνητικούς-μνημονιακούς) δημοσιογράφους Λυριτζή-Οικονόμου, με το να μην δίνει απαντήσεις σε τίποτα, να ισχυρίζεται ότι σε δύο μήνες θα λυθεί οριστικά (!) το πρόβλημα του δανεισμού, και να δηλώνει ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Προς τον αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου, φεύ, απευθύνεται η δραματική επιστολή του ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ που αναρτάται στη συνέχεια, και τον αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου ζητούν να συναντήσουν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, για να του εκθέσουν τις απόψεις τους εν όψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Δυστυχώς, εάν το Δ.Σ. του ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ είχε παρακολουθήσει τον πολιτικό αυτόν άνδρα, το μέλος του οικονομικού επιτελείου που «σώζει τη χώρα», στην εκπομπή του ΣΚΑΪ,  θα ακύρωνε το ραντεβού και θα έψαχνε κάποιον άλλο τρόπο επικοινωνίας με την κυβέρνηση προς «διάσωση του κλάδου»!
  Η δική μας συμβουλή, είναι μία: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω! (Γιατί είναι σαφές ότι οι πολιτικοί σαν τον κ. Π. Οικονόμου, δεν θα μπορέσουν να σώσουν ούτε τον εαυτό τους από τις ευθύνες που θα τους καταλογιστούν τα επόμενα χρόνια).

Υ.Γ. Προς επίρρωσιν των γραφομένων, παρακαλούμε αναζητήστε στο www.skai.gr την «Πρωϊνή Γραμμή» της 22ας/9/2011, παρακολουθήστε την, και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου