Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ: Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ


ΠΡΟΣ: κ. Παπαρσένο Αλέξανδρο
Πρόεδρο & Διευθύνοντα Σύμβουλο
του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας
και Ανάπτυξης (Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Α.Ε.)
Αμαλίας 26, 3ος όροφος,
105 57 ΑΘΗΝΑ
ΚΟΙΝ.: Όλα τα μέλη του Συνδέσμου
            (στη συνέχεια της επιστολής κ. Στ. Γαβριήλ)



Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

1. Με την επιστολή μας αριθ. 008/11/ΕΤ/31-ΙΑΝ-2011 (απαντητική δική σας 123316/7-2-2011) σας είχαμε υποβάλλει την παράκληση όπως εξετάσετε ευμενώς τη δυνατότητα χορήγησης τριετούς παράτασης για την αποπληρωμή των δανείων που χορηγήθηκαν από το Ταμείο σας κατά τα έτη 2008 και 2009 δεδομένου ότι, ενόψει της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, πολλά από τα μέλη μας αδυνατούν να καταβάλλουν εμπροθέσμως τις δόσεις αποπληρωμής τους.

2. Θεωρούμε ότι είναι γνωστό σε όλους μας το αναμφισβήτητο γεγονός ότι ο κλάδος μας επλήγη περισσότερο από όλους είτε αμέσως (φόρος πολυτελείας, ιδιαίτερα υψηλή ετήσια αντικειμενική δαπάνη –τεκμήριο κυριότητας και κατοχής σκάφους, έκτακτη εισφορά στην αντικειμενική δαπάνη κ.λπ.) είτε εμμέσως με τις γνωστές, επίσης σε όλους μας, οικονομικές επιβαρύνσεις τόσον σε μας, ως επιχειρήσεων, όσον και στους εν δυνάμει μελλοντικούς πελάτες/αγοραστές.

3. Πρόσθετα και για την ενότητα παρουσίασης του όλου θέματος κρίνουμε σκόπιμο να σας ενημερώσουμε και επί των ακολούθων δυσμενών παραμέτρων που συνθέτουν το όλον θέμα:

- Οι πωλήσεις σκαφών, εφοδίων κ.λπ. καθώς και η παροχή υπηρεσιών των μελών μας είναι στο απόλυτο μηδέν με μηδενική επίσης παραγγελιοληψία για τους επόμενους μήνες.

- Οι Τράπεζες μας αποκλείουν από οιαδήποτε χορήγηση κεφαλαίων κίνησης ενώ η προεξόφληση αξιόγραφων γίνεται με δυσκολία και σε χαμηλότερα ποσοστά.

- Οι αμοιβές του απασχολούμενου προσωπικού καταβάλλονται με δυσκολία, η αναπόφευκτη δε μείωση των θέσεων εργασίας δημιουργεί εκρηκτικό εργασιακό περιβάλλον.

- Η επιβολή των τελευταίων δυσβάστακτων μέτρων σε συνδυασμό με την κατακόρυφη πτώση του ενδιαφέροντος μηδενίζει ήδη τις πωλήσεις άρα και τυχόν προσδοκώμενα έσοδα.

Τα επίσημα (από τις Λιμενικές Αρχές) αριθμητικά στοιχεία του έτους 2010 είναι αποκαρδιωτικά ενώ ακόμη χειρότερα είναι του Α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους 2011.

Πολλοί συνάδελφοι έχουν ήδη κλείσει τις επιχειρήσεις τους.

Μεγάλος επίσης αριθμός συναδέλφων ασφυκτιούν από τα χρέη τους.

Και το σημαντικότερο:

Το 75% των ετησίως πωλούμενων μικρών σκαφών (λέμβων) είναι ελληνικής παραγωγής!! Κατασκευάζονται χειρονακτικά, με ότι αυτό σημαίνει για την ανεργία, και δεν εισάγονται όπως άλλα προϊόντα.

4. Κατόπιν όλων των παραπάνω παρακαλούμε, και πάλι, όπως εξετασθεί προς την κατεύθυνση να ικανοποιηθεί το αίτημά μας αυτό γνωρίζοντάς μας σχετικά τις αποφάσεις σας προκειμένου στη συνέχεια ενημερώσουμε τα εκατοντάδες ανά την Επικράτεια μέλη μας.

Με τιμή

Για το ΔΣ/ΣΕΚΑΠΛΑΣ ΠΕΕΥ

Ο Πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας
Ηλίας Περιμένης                Αλέξανδρος Ζέης




ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΦΟΥΣΚΩΤΟΥ
  Αν και κανείς δεν περιμένει τίποτα πιά από κανέναν, ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ συνεχίζει τις απελπισμένες προσπάθειες επικοινωνίας με κυβερνητικούς παράγοντες. Το σοβαρότατο θέμα του τραπεζικού δανεισμού βεβαίως δεν αφορά όλους τους επιχειρηματίες, γιατί δεν έσπευσαν όλοι να πάρουν δάνεια την "χρυσή εποχή", μιά και κάποιοι πιό συνετοί, ίσως να σκέφτηκαν ότι πιθανόν να μην μπορέσουν στο μέλλον να αποπληρώσουν τον εύκολο δανεισμό (το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τα δάνεια που αφειδώς "χάριζε" το Τ.Ε.Μ.Π.Μ.Ε.). Έτσι, δημιουργούνται συνθήκες "αθέμιτου" ανταγωνισμού, μεταξύ αυτών που πληρώνουν και αυτών που δεν πληρώνουν. Φυσικά, στην παρούσα κατάσταση τίποτα δεν έχει πιά σημασία, αφού όπως -δυστυχώς- έχει γίνει φανερό, η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαφανίσει κυριολεκτικά όχι απλώς την μεσαία τάξη αλλά την κάθε μικρή επιχείρηση. Ο κλάδος των σκαφών αναψυχής, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και εισαγωγικός (και όχι μόνο κατασκευαστικός όπως προφανώς για λόγους εντυπώσεων επισημαίνει διαρκώς ο ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ, του οποίου ο μεν Πρόεδρος είναι κατασκευαστής, αλλά ο Γενικός Γραμματέας εισαγωγέας-αντιπρόσωπος, και μάλιστα μεγάλου βεληνεκούς). Έτσι, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα και για τους εισαγωγείς σκαφών, οι οποίοι επίσης βλέπουν τις πωλήσεις τους να μηδενίζονται και τις περιουσίες τους να απαξιώνονται, οδηγούμενοι έτσι στην ανεργία αλλά και στερώντας από την οικονομία το μεγάλο μέρος προστιθέμενης αξίας των σκαφών τους (από κινητήρες και τρέϊλερ μέχρι τέντες και ναυτιλιακά). Τέλος, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες του ΣΕΚΑΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ αλλά και συμπάσχοντας με τον ταχέως καταποντιζόμενο κλάδο, θα πρέπει να θέσουμε και το ερώτημα της συμμετοχής στο Ναυτικό Σαλόνι Αθηνών ορισμένων εταιρειών (πάντα σύμφωνα με πληροφορίες), οι οποίες είναι γνωστό ότι έχουν τεράστια ανοίγματα στην αγορά και ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε οποιαδήποτε πληρωμή. Ο ΣΕΚΠΛΑΣ-ΠΕΕΥ και η διοργανώτρια εταιρεία θα πρέπει να αναρτήσουν στο διαδίκτυο τα συμβόλαια πληρωμής των περιπτέρων όλων των εταιρειών πλαστικών και φουσκωτών σκαφών που θα λάβουν μέρος, έτσι ώστε το συντριπτικά μεγαλύτερο ποσοστό κατασκευαστών και εισαγωγέων που ΔΕΝ θα συμμετάσχει επειδή, σαν σωστοί επιχειρηματίες βλέπουν ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα, να μην μένουν με λανθασμένες εντυπώσεις. Αυτά, και ο Μεγαλοδύναμος ας μας βοηθήσει να σωθούμε από τους "σωτήρες μας", Γερμανούς και Έλληνες!

2 σχόλια:

  1. Με την ευκαιρία:
    Να βλέπαμε και τα τιμολόγια πληρωμής παρελθόντων ετών των ιδίων συναδέλφων?
    Έ ρε γέλια.....
    Μη συμμετέχων συνάδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρόσφατα αγοράσαμε το σπίτι μας με τη βοήθεια του κ. Benjamin Lee, ενός υπευθύνου δανείων που με βοήθησε και τον σύζυγό μου με δάνειο 5.000.000 USD και η όλη εμπειρία ήταν χωρίς άγχος και μας άφησε απίστευτα ικανοποιημένους. Ήμασταν εκτός κράτους, αλλά η απόσταση δεν ήταν θέμα και ο κ. Benjamin Lee ήταν πάντα διαθέσιμος για συζήτηση. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στον κ. Benjamin Lee και την ομάδα του για ενεργό καθήκον των αιτούντων δανείων να χρησιμοποιούν τον κ. Benjamin Lee σε οποιοδήποτε είδος δανείου. Ο κ. Benjamin Lee Πληροφορίες Επικοινωνίας, email: 247officedept@gmail.com Ή WhatsApp Chat: + 1-989-394-3740 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή