Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΑΛΟΝΙ ΑΘΗΝΩΝ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΤΙΑ


  Με αρκετό κόσμο κύλησε το πρώτο Σαββατοκύριακο της μεγάλης ναυτικής Έκθεσης της Αθήνας (παρά τον άσχημο καιρό). Μολονότι το Ναυτικό Σαλόνι φέτος έχει περιορισμένο αριθμό εκθετών, ιδίως όσον αφορά τα φουσκωτά σκάφη και τους κινητήρες, η συγκέντρωση όλων των προϊόντων με πολύ καλή διάταξη σε μία μεγάλη αίθουσα, έκανε ευχάριστη την επίσκεψη (σημειωτέον ότι το εισιτήριο εισόδου έχει μειωθεί στα μόλις 5 Ευρώ). Θυμίζοντάς σας ότι σας περιμένουμε πάντα στο περίπτερό μας (31Δ) τα απογεύματα-βράδυα, παρουσιάζουμε εδώ μια πρώτη ματιά από τα φουσκωτά και τα σχετικά προϊόντα, και θα συνεχίσουμε πιο αναλυτικά σε επόμενες αναρτήσεις.

TOP LINE

  Στο περίπτερο του Π. Καπλερή, εκτός από το εντυπωσιακό 29 (με νέα κονσόλα  που φιλοξενεί WC, νιπτήρα και ντους) το οποίο θα υπάρχει σε τεστ στο επόμενο τεύχος του περιοδικού «ΦΟΥΣΚΩΤΟ», παρουσιάστηκαν τα όμορφα (και οικονομικά) Pegasus 20 και 22S.

OLYMPIC

Μία αντιπροσωπευτική γκάμα οικονομικών αλλά και κορυφαίων RIBs, παρουσίασε η Olympic.

BOSS

Ένα πολύ ενδιαφέρον καμπινάτο RIB παρουσίασε η Boss των Αφων Μερίκου. Πρόκειται για το 6.30 Cabin, που εκτός της καμπίνας των δύο ατόμων, έχει μεγάλο κόκπιτ με καναπέ «Π» που γίνεται τραπεζαρία ή sundeck. Επίσης, χάρις στο ενσωματωμένο μπρακέτο, σχηματίζεται μια μεγάλη πλατφόρμα μπάνιου στην πρύμνη. Το βάρος του 6.40 Cabin είναι 1.100 κιλά, το μήκος 6.30 μ., το πλάτος 2.80 μ. και η ισχύς της εξωλεμβίου κυμαίνεται από 130-250 Hp (min-max).

COMMANDER


  Τη νέα έκδοση του Commander SC (Sport Cabin) με πολυεστερικό bimini παρουσίασε η Kormos ABEE, η οποία έχει ανακοινώσει και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πρόγραμμα συντήρησης, «ανανέωσης», εξοπλισμού και «retrofit» των ήδη πωληθέντων μοντέλων της.

SHEARWATER




Ο Θ. Κουρής της "Next" παρουσίασε το Shearwater Cabin (με δύο κινητήρες), ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούσαν να δουν «ζωντανά» και την μικρότερη κονσόλα-WC του ίδιου μοντέλου.

MV COMFORT


Η Motonautica Hellas έφερε στην έκθεση το εντυπωσιακό Vesevus σε εξωλέμβια έκδοση (με δύο Yamaha F 350), καθώς και το πολύ ενδιαφέρον Fashion 700.

BOLTON

Εντυπωσιακή παρουσία είχε η Bolton Marine, με το μεγαλύτερο περίπτερο της έκθεσης: Σε παράταξη, καλοφωτισμένα και σε όμορφο περιβάλλον, ήταν τέσσερα mega-RIBs, δύο 330 και δύο 310 Vice. Νέα προσθήκη στην γκάμα, το Bolton 330 Hard Top.

GRAND


Δύο όμορφα και οικονομικά μοντέλα Grand στο περίπτερο της Leadmar, μαζί βεβαίως με τα ηλεκτρονικά Furuno.

OCEANIC

Εντυπωσιακή η νέα εμφάνιση του Oceanic Soda, με αεροδυναμική κονσόλα-WC, σπορ καθίσματα και inox roll bar.

VIPER

To Viper 970 συνεχίζει να αποτελεί ιδιαίτερα οικονομική πρόταση (σαν προσφορά εκθέσεως), ενώ το ίδιο ισχύει και για τα μικρότερα μοντέλα της Viper, που προσφέρονται σαν πλήρη πακέτα σε πολύ καλές τιμές.

MOTOCRAFT


Η Motocraft παρουσίασε τη νέα γκάμα των ηλεκτρικών εξωλεμβίων Torqeedo, καθώς και τις νέες diesel CM (καρπός συνεργασίας με την VW).

FNM

Έφτασε η νέα FNM diesel των 300 Hp (295 Hp/4.000 σ.α.λ. από 2.998 c.c.), που ζυγίζει 320 κιλά και μπορεί να τοποθετηθεί σαν έσω/έξω με πόδια Mercruiser και Volvo.

«P-IN»

Το νέο mega-parking σκαφών στο Λαύριο της Tarasiadis Marine Services, παρουσίασε τις υπηρεσίες του στο περίπτερο της εταιρείας.

ALEX PARK BOAT


Ο Αλέκος Φαρμάκης στο περίπτερο της Alex Park Boat (Σχοινιάς, Μαραθώνας), ενός από τα ελάχιστα parking της Αττικής με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα.

HYDRO TAB


Συνεχής επιτυχία για τα, Ελληνικής επινόησης και κατασκευής, φλαπς Hydro Tab.

ALEX MARINE


Τα πάντα για το σκάφος, στο περίπτερο του "all time classic" Α. Ζαχαριάδη.

Α. ΑΝΔΡΕΟΥ


Τα πάντα για την κατασκευή, την επισκευή, την συντήρηση και τον «καλλωπισμό» πλαστικών και φουσκωτών σκαφών, στο περίπτερο της Α. Ανδρέου & ΣΙΑ Ο.Ε.


ΣΑΚΙΩΤΗΣ S.A.


Πάντα παρών στις Ναυτικές Εκθέσεις, ο εισαγωγικός οίκος ηλεκτρονικών και ειδών θαλάσσης Sakiotis S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου