Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!

  Επειδή κάθε μέρα που περνάει γίνεται σαφές ότι η χώρα μας παραδέρνει ακυβέρνητη στους ωκεανούς της οικονομίας...
  ... Και επειδή οι άπειροι και ανικανοι κυβερνήτες του πλοίου «η Ελλάς» το παρέδωσαν άνευ όρων στον πρώτο ναυαγοσώστη που έσπευσε κοντά του (ή που κρυφά τον είχαν ειδοποιήσει),
   , μόνο η ΤΥΧΗ θα μπορέσει να βοηθήσει το πλήρωμα και τους επιβάτες από το να πουληθούν σαν (οικονομικοί) σκλάβοι στα παζάρια (χρηματιστήρια και τράπεζες) της Ευρώπης, ή να γίνουν κολλήγοι στα χωράφια που κάποτε ήταν δικά τους.
  Τέτοια κακή και ανάποδη χρονιά όπως το 2010, η Ελλάδα δεν έχει ξαναδεί, χώρια από πολέμους βέβαια.
  Γιατί σε καιρό ειρήνης, πρέπει να είσαι ή άχρηστος ή πουλημένος για να «καταφέρεις» μέσα σε λίγους μόνο μήνες να οδηγήσεις μιά χώρα-φυσικό διαμάντι στον μαρασμό, στην απογοήτευση, στην ανέχεια, στο ξεπούλημα.
  (Μέσα θα πέσετε!).
  Ανήκουμε σε ένα κλάδο, αυτόν της θαλάσσιας αναψυχής, ο οποίος μόνο έσοδα και πρόοδο έφερε στη χώρα, μιά και συνδέεται άμεσα με τα μεγάλα και ανεξάντλητα κεφάλαια της Ελλάδος, τη θάλασσα και τον τουρισμό.
  Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση κατέστρεψε κυριολεκτικά τον κλάδο των μικρών σκαφών αναψυχής, εισαγωγικό και –κυρίως- κατασκευαστικό, μέσα σε ένα μόλις εξάμηνο!
  Ας έρθουν τώρα οι σνομπ υπουργοί και οι δεκάδες υφυπουργοί και γραμματείς, να πληρώσουν το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι των απολυμένων, αλλά και των επιχειρηματιών που οδηγήθηκαν στην χρεωκοπία, στις σφραγισμένες επιταγές και στην απόγνωση. Όμως όχι: ΟΛΟΙ αυτοί είναι χορτασμένοι, εξασφαλισμένοι και υψηλά αμοιβόμενοι. Είναι, με λίγα λόγια, οι προνομιούχοι του συστήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν, καταστρέφοντας όλους τους άλλους και ποτίζοντας με φόβο, ενοχή, αγωνία και προβληματισμό έναν ολόκληρο λαό!
  Επειδή η Ιστορία, συνήθως, αργεί γύρω στα 100 χρόνια να αποδώσει την αλήθεια στη κοινή γνώση, το ΚΑΤΗΓΟΡΩ στη λανθασμένη οικονομική πολιτική, την εσκεμμένη καταστροφή του μικρομεσαίου επιχειρηματία, το σφράγισμα της Ελληνικής παραγωγής και την –κυριολεκτική- ΠΑΡΑΔΟΣΗ της Ελλάδος στα ξένα συμφέροντα (όπως έκαναν οι αλλοδαποί βασιλιάδες τον 19ο αιώνα), το αποδίδω ΕΓΩ προσωπικά στην Ελληνική κυβέρνηση του 2010.
  Εύχομαι, λοιπόν, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΥΓΕΙΑ και ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ. Γιατί εδώ που μας έφτασαν, μόνο η ΤΥΧΗ μπορεί πιά να μας βοηθήσει, όσες ικανότητες κι αν έχουμε!
Δημ. Παπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου