Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ: ΜΟΝΟ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ (ΟΙ ΑΝΩΝΥΜΟΙ, OI ΥΒΡΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ)

  Στην εποχή μας όλα έχουν γίνει δύσκολα και «πονηρά», και κανείς δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί. Τα ηλεκτρονικά μέσα (γνωστά και ως μέσα κοινωνικής δικτύωσης), έχουν προσφέρει –και προσφέρουν– πολύτιμες υπηρεσίες όσον αφορά την ενημέρωση, τις αδέσμευτες γνώμες, την επικοινωνία, την δυνατότητα έκφρασης, την δημοσιοποίηση μηνυμάτων που (συνήθως) μένουν κρυφά, κ.ά. Αυτός ο θησαυρός γνώσεων και το πλήθος απόψεων όμως, κρύβουν και κινδύνους, μια και κάτω από την κουκούλα της ανωνυμίας καραδοκεί η ασυδοσία και η κακοήθεια, που μπερδεύεται με την αλήθεια και… τρέχα γύρευε! 
  Όταν ξεκινήσαμε αυτό το blog, πριν 1 ½ χρόνο, ο στόχος μας ήταν η σύντομη ενημέρωση για τα σημαντικά θέματα του χώρου, καθώς και η επικοινωνία με τους αναγνώστες και φίλους του περιοδικού. Και είχαμε αναφέρει, ότι στον σχολιασμό των αναρτήσεών μας, οι επισκέπτες/αναγνώστες/σχολιαστές θα έπρεπε να είναι απαραιτήτως επώνυμοι, μια και οι ανώνυμες καταγγελίες (ή και ύβρεις) μπορεί να είναι πραγματικές, μπορεί όμως και όχι: Αν κάποιος θέλει να βρίσει κάποιον άλλον (ιδιώτη ή επαγγελματία) ας πάει να τον βρει προσωπικά, και ας μην χρησιμοποιεί το διαδίκτυο επειδή του παρέχει ανωνυμία. Θα σας παρακαλούσαμε θερμώς λοιπόν, να σχολιάζετε με ΟΝΟΜΑ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, και E-MAIL, παίρνοντας το βάρος (και έχοντας το θάρρος) της γνώμης σας, μια και για εμάς, τα μηνύματα και ο σχολιασμός αποτελούν συνέχεια της παραδοσιακής «Αλληλογραφίας», όπου πάντα οι επιστολογράφοι έδιναν τα στοιχεία τους στα περιοδικά (και αν υπήρχε ειδικός λόγος, ζητούσαν να δημοσιευθούν μόνο τα αρχικά τους, οπότε στο τέλος της επιστολής ο διευθυντής σύνταξης σημείωνε: «τα στοιχεία του επιστολογράφου βρίσκονται στη διάθεση του περιοδικού»).
  Υπάρχει ακόμα το θέμα των ποινικών ευθυνών: Αν κάποιος «ανώνυμος σχολιαστής» κατηγορεί και βρίζει ιδιώτες ή και επιχειρήσεις, τότε οι υπεύθυνοι σύμφωνα με τον νόμο είναι οι διαχειριστές του site ή του blog (στην περίπτωσή μας, το «ΦΟΥΣΚΩΤΟ»). Παρακαλούμε λοιπόν, οι όποιες καταγγελίες, να γίνονται αντικειμενικά μεν, επωνύμως δε.
  Τέλος, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την απροκάλυπτη διαφήμιση διάφορων επιχειρήσεων, με ανώνυμες αναρτήσεις γραμμένες όλες από το ίδιο άτομο (η εμπειρία μας επιτρέπει να αναγνωρίζουμε τρόπους γραφής). Άλλο είναι να αναφέρεις τις καλές εντυπώσεις σου από ένα προϊόν ή μία υπηρεσία για να ενημερωθούν οι φίλοι ιδιοκτήτες σκαφών, κι άλλο να το ευλογάς με τον γλοιώδη τρόπο των δελτίων Τύπου. Και οι θετικές αναφορές σε προϊόντα ή υπηρεσίες όμως, πρέπει να γίνονται επωνύμως, ώστε να αποδεικνύεται ότι όντως ανήκουν σε ιδιώτη και όχι στον ίδιο τον επαγγελματία που διαφημίζει τον εαυτό του.
  Ευχαριστούμε για την προσοχή σας, και περιμένουμε τα ΕΠΩΝΥΜΑ σχόλιά σας στο e-mail papandre@otenet.gr, και φυσικά στο blog μας. Και επαναλαμβάνουμε/ενημερώνουμε, ότι όλοι οι ανώνυμοι (και όχι μόνο οι υβριστικοί) σχολιασμοί αναρτήσεων, θα διαγράφονται άμεσα, γιατί δεν θέλουμε να μας χρησιμοποιεί ΚΑΝΕΙΣ, είτε ιδιώτης, είτε επιχειρηματίας.


ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ: Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Ή ΕΝΑ E-MAIL ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ) ΑΝ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΑΤΕ ΣΗΜΕΡΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου