Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Οι βροχούλες αυτων των ημερών είναι ανοιξιάτικες όπως λέει και το τραγούδι (πάει, χάθηκε ο Βαγγέλης Γερμανός, σαν τις δίχρονες εξωλέμβιες που έδωσαν τη θέση τους στις τετράχρονες), οπότε μην ανησυχείτε: Το επόμενο Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι καλός, και ετοιμάστε ότι έχετε και ότι μπορείτε, απο σκάφος μέχρι αυτοκινητάδα στη παραλία, για το πρώτο μπάνιο (εξαιρούνται όσοι πιο τυχεροί και ικανοί ήδη έγραψαν μΊλια και χιλιόμετρα το Πάσχα: Αυτοί θα κάνουν το πέμπτο μπάνιο).
 Ξέρετε, δύσκολα ή εύκολα, ο  καιρός περνάει και ο χρόνος τρέχει. Είμαστε ήδη στα μέσα Μαίου, και την άλλη εβδομάδα θα οδεύουμε προς το τέλος του. Το ίδιο σύντομα θα προχωρήσει ο Ιούνιος, και όταν φτάσει η 21η, δηλαδή η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου, ουσιαστικά θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το φθινόπωρο. Και όλα αυτά δεν τα λέω για να σας δημιουργήσω πρόβλημα, αλλά για να σας επισημάνω πως δεν έχετε πια καιρό για καλοκαιρινά σχέδια: Το καλοκαίρι ήρθε, είναι εδώ, χαρείτε το με ή χωρίς βάρκα, με ή χωρίς πολλά χρήματα, με ή χωρίς παρέα. Το Ελληνικό καλοκαίρι, το δικό μας καλοκαίρι, είναι ένας φανταστικός τρόπος δωρεάν διασκέδασης, μόνο με το να ζείς την κάθε του μέρα. Είναι κάτι για το οποίο πολλοί άλλοι λαοί "μας ζηλεύουν" (και ενίοτε "μας τιμωρούν"), και εμείς μπορούμε να το χαρούμε απο τη βεράντα του σπιτιού μας, απο την κοντινή μας θάλασσα. Ας ξεχάσουμε λοιπόν για λίγο το "που είμαστε και που φτάσαμε- μας έφτασαν" ( υπαρκτό όσο και τραγικό θέμα), γιατί ακόμα και χωρίς χρήματα το καλοκαίρι ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ, για όσους φυσικά έχουν τη ψυχική δύναμη και τη νοητική ικανότητα να διαχωρίσουν τη ζωή απο το χρήμα...

* Παρακολουθείτε αυτό το  blog κάθε μέρα, όσο προετοιμάζεται το portal των περιοδικών, και συστήστε το- διαδώστε το στους φίλους που θέλουν πραγματική, ανθρώπινη, θαλασσινή και..."σκαφική" επικοινωνία και ενημέρωση. Ακόμα, γράψτε παρατηρήσεις και σχόλια, που όλα θα απαντηθούν και θα συζητηθούν, κανοντας "κλικ" στον τίτλο της κάθε ανάρτησης.

Δ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου